Hírek

2014.09.10. 19:00

Igazi tudást kaphatnak a fogyatékkal élők

Fogyatékkal élőknek indul valóban hasznosítható képzés, melynek köszönhetően munkát is könnyebben találhatnak. Várják a jelentkezőket.

S. Töttő Rita

Hetven megváltozott munkaképességű álláskereső számára nyújt lehetőséget az Illünk és beilleszkedünk című kísérleti foglalkoztatási program - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a Látássérültek Regionális Egyesülete (LÁRKE), a fehérvári önkormányzat, valamint Civil Centrum Közhasznú Alapítvány.

Sajtótájékoztatón ismertette a LÁRKE és a város az új projektet

A maga is megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Hatpöttyös Étteremben Szokó Zsolt, a LÁRKE elnöke elárulta: 2012-ben indult a program, de csak most jutott olyan helyzetbe, hogy már várják a jelentkezőket a képzésekre. A város előfinanszírozással segítette a LÁRKE programjának megvalósulását, amelyben 10 főt gyógypedagógiai asszisztensnek, coachnak és rehabilitációs mentornak képeznek ki, ők segítik majd a többieket a képzés sikeres elvégzésében. A 60 fő pedig kétféle képzés közül választhat: az érettségivel rendelkezők az irodai asszisztens, a nyolc általánost végzettek pedig a számítástechnikai adatrögzítő tanfolyamot végezhetik el. A 200 millió forintos projekt 11 hónapig tart, s október 1-én indul. A képzés idejére a résztvevők megélhetési támogatást is kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!