Hírek

2014.08.01. 15:40

Miért vártak a kaszálással? - Több hete, hogy levelet írt az elöljáró

Kincsesbánya - Méter magas gaz borította a DRV egyik objektumát közvetlenül az út mellett. Ahhoz, hogy lekaszálják, újságcikk kellett?

B. Kiss László

Egy kincsesbányai olvasónk keddi lapszámunkban irányította rá a figyelmet arra, hogy a Dunántúli Regionális Vízközmű Zrt. a volt bélüzemmel szembeni területén méteres a gaz. A dologgal kapcsolatban Bajkai János polgármestertől megtudtuk, hogy az elöljáró kétszer is levélben tette szóvá azt, hogy mennyire elhanyagoltak a DRV által kezelt területek. Az első levél ugyan csaknem két hónapja írodott, de az elöljáró még nem kapott rájuk választ. Bajkai János szóvá tette a használaton kívüli, úgynevezett gumimedencét és a hozzá vezető csövet is, kérve ennek elbontását.

Még péntekre is maradt kaszálnivaló az ominózus területen. Fotó: B. Kiss László

A DRV csütörtökön megkezdte az említett területen a kaszálást, és lapunk megkeresésére az alábbi nyilatkozatot küldte. „A Kincsesbánya belterületén lévő gumimedence, illetve az ahhoz tartozó acélhálózat valóban használaton kívül van, azaz nem képezi az üzemelő víziközműrendszer részét. A társaság törekvése elsődlegesen a biztonságos vízellátás fenntartása, amely közvetlenül érinti a felhasználókat. Ugyanakkor figyelembe véve a település rekultivációra vonatkozó igényeit a DRV Zrt. vizsgálja ennek feltételeit.

A védterületek karbantartása folyamatosan történik. A kincsesbányai térségben is megkezdődtek a munkálatok, a teljes körű fűnyírás napokon belül befejeződik." A Gyarmati Judit kommunikációs referens által aláírt levél arra nem ad feletet, miért maradtak válasz nélkül a polgármester levelei.

Ezek is érdekelhetik