Hírek

2014.08.05. 18:15

IV. Hírlap Bringatúra: Együtt, a tó körül

Szűrésekkel, mérésekkel várják a IV. Hírlap Bringatúra indulóit és az érdeklődőket. Az ingyenes, sokszínű programon szén-dioxid szint mérés is lesz a dohányosoknak.

Sebestyén Lilla

– Ez nem egy verseny, hanem színtiszta szórakozás, egy jó, hétvégi program a családoknak, vagy a baráti társaságoknak. Kényelmesen meglehet tenni a távot, közben megállni, gyönyörködni a tájban és csak élvezni, hogy mozgunk – tette hozzá a Székesfehérvári Járási Hivatal Népegészségügyi Intézetének tiszti főorvosa, aki arról is beszélt, hogy az augusztus 30-ai programon – reggeltől, egészen az eredményhirdetésig – kint lesznek a Népegészségügyi Intézet, a mentőszolgálat és Vöröskereszt munkatársai egy közös sátorban, ahol a túra egész ideje alatt a szokásos szűrések és vizsgálatok mellett dohányosoknak CO-szint mérést is végeznek, ami segít kiszűrni a tüdőbetegségeket.

– Minden évben igen népszerűek és eredményesek ezek a vizsgálatok. A leggyakrabban a vércukormérésnél tapasztaljuk, hogy az emberek nem tudják magukról, hogy betegek vagy hajlamosak a diabéteszre – eleveníti fel az elmúlt évek tapasztalatát Almási Ferenc, aki azt tanácsolja, a kerekezni vágyóknak, hogy még a táv megtétele előtt látogassanak el a sátorba, hogy pontos eredményeket kapjanak. És ha minden rendben, már lehet is kerékpározni vagy felfedezni a program többi érdekességét.


Tavaly volt olyan is, aki kedvencével együtt vágott neki a túrának (Fotó: Archív)

A negyedik Fejér Megyei Hírlap Bringatúrát idén is a megyei rendőrfőkapitánysággal, a baleset-megelőzési bizottsággal, a megyei katasztrófavédelemmel és a sukorói önkormányzattal közösen rendezzük, és mint minden évben, 2014-ben is értékes ajándékok találnak majd gazdára.

A regisztrált indulók közül pedig egy kerékpárt is kisorsolunk.

A rajt és a cél is egyben a sukorói labdarúgópálya lesz, ahonnan tavaly, több mint nyolcszázan indultak útnak és tekerték körbe a Velencei-tavat.

A rengeteg, kétkerekes túrázó miatt érdemes már előre regisztrálni ide kattintva, hogy a helyszínen már ne kelljen bajlódni a sorban állással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!