Hírek

2014.08.28. 11:32

Fegyveres rablót keres a rendőrség - íme a fantomrajz!

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2013. március 14-én 9 óra 30 perckor egy férfi fegyverrel a kezében lépett be a Kápolnásnyék és Vidéke Takarékszövetkezet Szabadbattyáni Fiókjába, majd az ott lévő alkalmazottakat a pénz átadására szólította fel. A férfi - hogy követelésének nyomatékot adjon, - gázriasztó fegyveréből több figyelmeztető lövést is leadott, majd magához vette a pénzt és egy bordó színű Opel Astra Caravan típusú gépkocsival távozott a helyszínről.

A férfi személyleírása: 25-30 év körüli, 165-180 cm magas, fehér bőrű, kerek arcú, rövid, barnás hajú. Arcszőrzetet nem viselt, fogazata sárgás-feketére színeződött, a felső fogsora frontálisan hiányos.

Az elkövetéskor viselt ruházata: világos színű, rövid zipzáras szövetkabátot viselt, fehér színű baseball sapkát, amin piros-fekete színű minta volt.

Különös ismertetőjele: jellegzetes román vagy szlovák, illetve erdélyi magyarra jellemző akcentussal beszélt.

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény elkövetése után 2013 márciusában hasonló felhívást tett közzé, ami akkor eredményre nem vezetett, ezért a rendőrség újra kéri, hogy aki a grafikán látható férfit felismeri, vagy a bűncselekményről érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon, vagy hívja hétköznapokon 7 óra 30 perc és 16 óra között a 06 22/541-600-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), továbbá a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik