Hírek

2014.05.11. 17:20

Szent Flórián lovagjai

Székesfehérvár - A cím miatt elnézést kérek az egyáltalán nem gyengébb nem képviselőitől. Szent Flórián lányai, hölgyei is kitettek magukért.

Szabó Zoltán

A 7. országos hagyományőrző tűzoltóversenyen minderre bizonyságot is adtak vasárnap a Holland fasorban. Előtte azonban ismét megrendezték a tűzoltók a Szent Flórián napjához kapcsolódó felvonulásukat. Elsőként a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon koszorúztak, a második világháborúban hősi halált halt tűzoltók és mentők, illetve Vida Pál emléktáblájánál. A gépjármű oszlop ezután a Távirda utcánál levő Szent Flórián szoborhoz vonult, ahol ugyancsak koszorúztak. Akárcsak a Zichy ligetben levő Havranek József emléktáblánál.

A menet végül a Holland fasor felé vette az irányt, ahol a Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány hetedik alkalommal rendezte meg az országos hagyományőrző tűzoltóversenyt. A csapatok kocsifecskendő és mozdonyfecskendő kategóriában mérték össze tudásukat, gyorsaságukat.

Varsányi Attila, a csókakői egyesület felnőtt férficsapatának tagja ügyeskedik a fecskendővel (Fotó: Koppán Viktor)

Az önkéntes tűzoltó egyesületek versenyén ezúttal kevesebb településről érkeztek, mint a korábbi években. Így is jöttek azonban az ifik, a női és férfi csapatok Fehérvárcsurgóról, Csókakőről, Iszkaszentgyörgyről, Véséről, Pomázról, Szerencsről. Az idén összesen 14 csapat A régi, a 19. század végén érvényes szabályzatnak megfelelő bevetési ruházatban, és az egykor használt eszközökön bemutatva tudásukat. Az ifik ügyesen lelőtték a vízsugárral a fából készült lángimitációkat, a hölgyek pedig dicséretes gyorsasággal szerelték össze kocsifecskendőket, és természetesen kitettek magukért a felnőtt férficsapatok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!