Hírek

2014.04.03. 13:35

Tiltakozó akció a hitelesekért

Bálint Zoltán László a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt nevében egy tiltakozó akcióról tájékoztatott.

Egy szarvasi devizahiteles asszony ingatlanát próbálta meg kiüríttetni a végrehajtó április 2-án, szerdán - jelezte szerkesztőségünknek a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt nevében csütörtökön Bálint Zoltán László, mint a párt országgyűlési képviselőjelöltje Fejér megye 1-es számú egyéni választókerületében.

Beszámolt róla, hogy a szarvasi asszony esete még a devizaadósok között is kirívónak mondható: 10 millió forintnyi devizahitelt vett fel, azóta tizenegy ingatlanát vették el összesen mintegy 80 millió forint értékben, és még mindig követelnek tőle több, mint 14 millió forintot.

A Kásler Árpád vezette párt jelöltjei és aktivistái a helyszínen (Fotó: Haza Nem Eladó Mozgalom Párt)

Kérésére a Kásler Árpád vezette Haza Nem Eladó Mozgalom Párt szinte összes képviselőjelöltje, és számos aktivistája a helyszínre utazott az ország minden részéből, közöttük megyénkből is. Dacára a nagy létszámban felsorakozott rendőri erőknek, nem engedték a végrehajtót és segédeit az ingatlan területére lépni, akik később el is hagyták a helyszínt. Az esemény végül atrocitás nélkül zajlott le.

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt hangsúlyozza, hogy a hasonló, alapjaiban törvénytelen banki-végrehajtói ámokfutások jóval gyakoribbak, mint azt sokan gondolnák, és számuk egyre emelkedik. A hamarosan véget érő kilakoltatási moratórium sem védi meg az adósokat a kifosztástól, figyelmeztetett Bálint Zoltán László képviselőjelölt. Az pedig, hogy az évek óta húzódó krízisre még mindig nincs megnyugtató megoldás, az egész jelenlegi politikai-gazdasági berendezkedést hűen jellemzi, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!