Hírek

2014.04.22. 10:35

Elítélték a sofőrverőt

Székesfehérvár - Két esztendő elteltével hozott jogerős ítéletet a bíróság annak a személynek az ügyében, aki munkavégzés közben bántalmazta az Alba Volán sofőrét.

Kiss László

A Székesfehérvári Járásbíróság ítéletet hozott annak a személynek az ügyében, aki 2012. január 23. napján a Székesfehérvár-Bakonycsernye útvonalon közlekedő autóbusz járatvezetőjét testszerte bántalmazta - közölte érdeklődésünkre a Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya.

A buszvezető a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban a sértett fejének bántalmazása következtében fenn állt a súlyosabb sérülés veszélye is.

A bíróság ítéletében közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki a vádlott bűnösségét, s halmazati büntetésül 6 hónap börtönre ítélte, a börtön végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztve. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabásakor a vádlott büntetlen előéletét, részbeni beismerő vallomását. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!