Hírek

2014.03.06. 17:30

Menjünk a Pilvaxhoz!

Székesfehérvár - A Pilvax természetesen a Városház téren lesz, mint ahogyan a március 15-i forradalmi történések megannyi legendás helyszíne és szereplője.

Szabó Zoltán

A legendás történelmi napot megidéző történelmi, interaktív játék, előadás rendezője, Kozáry Ferenc színművész el is mutogatta a résztvevőknek, hogy mit hol lesz - jobban mondva, mit hova képzeljenek. Most még csak jelképesen, hiszen a színházban próbálták el azt, amit a város lakói a belváros valós díszletei között március 15-én, az ünnepen, nagyban átélhetnek. Háttérként a korhű József-napi vásárral. Pisch Norberttől, az Art Kulturális Egyesület vezetőjétől megtudtuk, hogy a város középiskoláiból érkeztek a szereplők, és január óta próbálnak. Szeretnék elérni, hogy minél több nézője lenne a megelevenedett forradalomnak.

Kozáry pedig azt szeretné, ha minél jobban sikerülne a bemutató. Vegyétek fel a fonalat, mint a varrógép, kérte a diákokat. Akik, elvegyülve a tömegben, a nézők között majd formálják az eseményeket. Ismétlik Petőfi kihangosított szavait, hogy mindenki menjen a Pilvaxhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!