Hírek

2014.03.12. 18:55

A buszmegállót hiányolja a főbejáratnál az olvasó

Gaja-völgy - A szurdok a megye egyik legszebb kirándulóhelye. Főbejáratánál azonban még sincs buszmegálló.

B. Kiss László

A Gaja-völgy a megye egyik leglátogatottabb kirándulóhelye. Nem véletlenül, A csodálatos fekvés, a vadregényes környezet kulturált körülményekkel társul. A Fehérvárcsurgó felőli részén autóparkoló, a szurdokban, a tó partján pedig tágas esőbeálló és tűzrakóhely várja a látogatókat.

Egy olvasónk most több másik természetjáró nevében azzal kereste meg lapunkat, hogy a több kilométer hosszú szurdok Fehérvárcsurgó felőli végében igazán elkelne egy buszmegálló.

Ha a menetrendszerinti járat megállna itt, azok is részesülhetnének a Gaja-szurdok szépségeiben, akiknek nincsen autójuk - fogalmazott olvasónk.

A fölvetéssel megkerestük a terület kezelőjét, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt-t. A társaság közjóléti és kommunikációs osztályvezetője, Gombás Katalin lapunknak elmondta, hogy a cég partner a buszmegálló létesítésében.

Eddig is sokan keresték fel a hivatalos nevén Gaja-völgyi Tájcentrumot, ám az újabb fejlesztéseknek köszönhetően a látogatók száma várhatóan tovább növekszik. A Vadex egy pályázat révén összességeében mintegy 70 millió forintot költ ezekre a beruházokra, melyek részeként babakocsival, kerekesszékkel is járhatóvá teszik a turistaösvényt. Újabb esőbelló készült. a korábban a patak felett átívelő Ádám-Éva fa helyén pedig masszív gyalogos híd épül, amelyet már nem sodorhat el az áradás, miként tette azt a hatalmas, öreg, kidőlt fatörzssel.

A Gaja-völgy Csurgó felőli bejárata közvetlenül a közút mellett található. Autóparkoló már van (Fotó: B. Kiss László)

Újabb látnivalóval is gazdagodik a kirándulóhely. A Zseri-szállás nevezetű hely egy elhanyagolt, kisebb épületét felújították. A fölszinten vadászati, erdészeti kiállítást rendeznek be az emeleten pedig akár szakköri foglalkozásokat is tarthatnak majd az ide kiránduló iskolások.

A kérést, a fölvetést továbbítottuk az Alba Volánnak. A cég kommunikációs főmunkatársa, Pruzsina Alice az alábbiakban regált rá.

"Köszönjük az észrevételt. A buszmegállók kijelölése minden esetben a helyi önkormányzattal, illetve a közút kezelőjével egyeztetve történik. Ezenkívül az arra közlekedő és esetleg megálló autóbuszok menetidejébe, menetrendjébe is be kell építeni az új megállót.

Javasoljuk, hogy a természetjárók közvetlenül keressék fel társaságunkat és helyszíni bejárással, személyes egyeztetéssel pontosítsuk a kérésüket. Amennyiben kérésüket megfogalmazzák néhány sorban, és telefonszámot, elérhetőséget adnak, szívesen együttműködünk abban, hogy a jövőben autóbusz megállót létesíthessünk a természetjárók kényelme érdekében. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!