Hírek

2014.02.07. 15:15

Új épülettel bővült a Szent Imre-ház

Székesfehérvár - Az Alcoa-Köfém Kft. felajánlásának köszönhetően egy új épülettel bővült a Szent Imre Iskolaház.

Tihanyi Tamás

Az adományozásról szóló dokumentumokat Forgó Béla, az Alcoa magyarországi vezetője és Vásárhelyi Tamás, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke írta alá, majd ünnepélyes keretek között adták át a Rác utcában lévő ingatlan kulcsát az új tulajdonosnak. Az eseményen részt vett Cser-Palkovics András polgármester is. A vállalat vezetésének döntése alapján a cég a tulajdonát képező Rác utca 25-ös szám alatti házat adományként adta át az alapítvány részére, amely Böjte Csaba ferences szerzetes célkitűzése nyomán segítséget nyújt a magyar nemzetiségű, hátrányos helyzetű és széthullott családokban élő gyermekek ellátásában, felzárkóztatásában, szakmai képzésében és ezzel együtt a számukra létrehozandó iskolaházak kialakításában A két intézmény, a cég és az alapítvány között nem ez az első kapcsolat.

Fotó: Lovász Lilla

- Két éve olvastam először a Polgárdiban megnyílt Don Bosco Iskolaházról, amelynek tevékenysége felkeltette az érdeklődésem. Egy kicsit utánajártam a szervezetnek és így találtam rá végül a Fehérváron megnyílt Szent Imre Iskolaházra. Az elmúlt egy év alatt többször voltunk kollégáimmal mindkét intézményben, hogy önkéntes munkánkkal segítsük az ott dolgozókat - mondta Szántó Karolina, az adományozás ötletgazdája.

- Számunkra megnyugtató módon került elrendezésre ennek a háznak a sorsa, hiszen a Böjte Csaba nevével fémjelzett szervezet egy nemes cél érdekében hasznosítja azt. És bár tavaly egy 680 ezer forintos támogatást is tudtunk biztosítani az alapítványnak, úgy vélem, hogy az igazi segítségnyújtás a mai napon történik meg - nyilatkozta Forgó Béla.

- A most átvett házzal húszról a duplájára tudjuk növelni a befogadott gyermekek számát, akiket odafigyeléssel, egészségben és szeretetben tudunk így nevelni - tette hozzá Vásárhelyi Tamás.

- A Szent Imre Iskolaház megnyitása óta eltelt másfél év eredményéből már jól látszik, hogy igény van erre a kezdeményezésre, és valóban a legjobb célokra használták fel az ingatlanokat. Újabb húsz, nehézsorsú gyermek kapja meg az esélyt, a szerető gondoskodást, a nevelést, a tanítást - mondta Cser-Palkovics András polgármester az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!