Hírek

2014.02.01. 09:34

Harmadfokú riasztás, forgalomkorlátozás Fejér megyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján Fejér megyében vasárnap éjfélig bármikor eshet ónos eső.

Az országos közlekedései infókért kattintson ide

21:20 Forgalomkorlátozás Fejér megyében

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság határozata alapján Fejér megyében 2014. február 1-je 21 óra 00 perctől a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek közlekedését megtiltja. Kérjük a tehergépjárművek vezetőit, hogy a legközelebbi várakozásra alkalmas helyen álljanak félre és lehetőség szerint kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit. A forgalomkorlátozás visszavonásig érvényes és a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a betartását. A korlátozás visszavonásig érvényes!

21:16 Harmadfokú, piros riasztás hat járás területére

A várhatóan több órás ónos eső miatt Fejér megye Székesfehérvár, Bicske, Dunaújváros, Gárdony, Sárbogárd és Martonvásár területén jelenleg harmadfokú, piros riasztás, míg Enying, Polgárdi és Mór járások területén másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben. 
Kérjük, hogy a harmadfokú, piros riasztás alatt lévő járásokban ne induljanak útnak. Folyamatosan kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit. Szükség esetén hívják a 105-ös segélyhívó számoz!

19:15 Jelenleg másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben Fejér megyében. A csapadékzóna esőt, jeges esőt és ónos esőt is eredményezhet. A tartósan fagypont alatti hőméréklet miatt azokon a részeken is jegesedésre kell számítani, ahol a csapadék nem ónos eső, mivel a talajon az esőcseppek is megfagynak. Esőzés idején a síkosság-mentesítés hatékonysága is jelentősen csökken. A gépjárművezetőket és a gyalogosokat is arra kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. Egy útszakaszon belül is előfordulhatnak száraz, sónedves, illetve jéggel fedett részek.

16:30

A figyelmeztetési szint másodfokú, narancssárga színű Fejér megyében, ezen belül viszont több járásban elkérte a riasztási szintet a veszélyeztetettség.



Másodfokú riasztás: Enying járás.

Elsőfokú riasztás: Székesfehérvár, Sárbogárd és Polgárdi járások.

09:00 - Másodfokú riasztás ónos eső miatt Fejér megyében is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben Fejér megye teljes területére ónos eső veszélye miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!