Hírek

2014.02.11. 14:03

Liliána sportnagyköveti címe

Iszkaszentgyörgy – A sportnagykövetek soraiba választották az Eb-ezüstérmes Szajkó Liliána junior fogathajtót.

V. Varga József

 

Liliánának az oklevelet Othmar Michl (k) és Szilágyi Áron adta át Fotó: Jámbor Irén

A gyermek sportpályázat nyertesei a napokban megrendezett budapesti ünnepségen vették át az egyik biztosító társaság sportnagyköveti címre jogosító oklevelét. A pályázaton azok a fiatalok vehettek részt, akik egyaránt eredményesek tanulmányaikban és választott sportágukban.

A gyerekeknek Othmar Michl vezérigazgató és Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó gratulált, s egyúttal kiemelték, hogy a sportnagykövetekre a sport és az egészséges életmód népszerűsítése vár. Fejér megyéből Szajkó Liliána junior fogathajtót (az Idős Jámbor Vilmos Lovas Sportegyesület és az Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület versenyzőjét) választották a nagykövetek csoportjába. A felkérést Liliána a gyermek és junior fogathajtók múlt évi szilvásváradi Európa-bajnokságán kapta.

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja Edda nevű pónijával maratonhajtásban Eb-ezüstérmet szerzett, míg az azt megelőző válogató versenyeken a gyermek kategória országos bajnoki címét gyűjtötte be. Liliána ebben az évben már a juniorok között versenyez Topper nevű pónijával, és a lengyelországi Európa-bajnokságra készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!