Hírek

2014.02.12. 17:35

Kiút a függőségekből

Székesfehérvár - A Beszéljünk róla! - Őszintén a szenvedélybetegségekről című sorozat vendége volt hétvégén az Alba Régió Alapítvány és a Hit Gyülekezet meghívására Pajor Tamás.

Klecska Ernő

A gyülekezet Szárazréten lévő épületében közel kétszázan voltak kíváncsiak az egy kori Neurotic együttes frontemberére, Pajor Tamásra, akinek pokoljárása és megtérése a magyar rock egyik legendás története, s amit Rocktérítő című ismert film is feldolgozott.

Az ötvenéves énekes, prédikátor és üzletember a fehérvári előadáson elmondta: - a gonoszság nagyon leleményes. - Ez a drogok világában azt jelenti, hogy egyre olcsóbban lehet egyre kártékonyabb és egyre nagyobb függőséget okozó anyagokhoz jutni egyre legálisabban. Ma a kábítószer már nem a lázadás eszköze, sokkal inkább szolgálja a fogyasztás alapú szórakozást, és abban is már csak az egyik kiegészítő elem.

- A drogok olyan extázist teremtenek és azért népszerűek, mert segítenek leküzdeni a gátlásokat és félelmeket, s olyan erőteljese élményt nyújtanak, amit nehéz mással helyettesíteni, de ez az út nem vezet sehova - mondta, és több egykori zenésztársára és barátjára is emlékezett, akik mai is gyógykezelés alatt állnak vagy már meg is haltak. Ő megtérésekor egyik napról a másikra letette a szert, de nem mindenkinek adatik meg ez szólalt fel a marihuána legalizálása ellen is. Aki a hittel szabadul az ilyen szenvedélyek rabságából – idézte fel saját példáját –, annak egy új dimenzió nyílik és ez nyújhat olyan dimenziót és extázist, amely sokkal erősebb annál, amit a drogok kínálnak – fogalmazott.Tragikusnak nevezte azt, hogy a mai fiatalok korábban szenvedik el ezt az agresszív behatolást, s ezért rengeteg élet törik ketté.Ebben a helyzetben a megelőzés, a prevenció a legfontosabb, s azt tanácsolja mindenkinek, hogy bátran álljon ki, s mondja, nem az a vagány, aki kipróbálja, használja a szert, hanem az, aki normális tud lenni, s következetesen kritizálja a „trendi” életmódot, s beszéljen le másokat erről is – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!