Hírek

2014.02.10. 19:15

Egy hamvasztás, bosszúságokkal

Fejér megye - Szerettünket elveszteni mindig fájdalmas, de a kínokat méginkább tetézi, ha bonyodalmak támadnak a megboldogult temetése körül. Erikáékkal is ilyen eset történt.

Kocsis Noémi

Erika édesapja tragikusan fiatalon, az ötvenes évei közepén járva, súlyos betegséggel harcolva döntött úgy, nem vállalja a továbbiakat. Az elhunyt akarata szerint a család hamvasztást kért a kisvárosi temetkezési vállalkozótól: az árajánlat elkészítése előtt külön közölték, hogy a megboldogult igencsak nagy súlyú, testes ember volt. Az árajánlat ennek megfelelően 200 ezer forintról szólt, az összeget bár kaptak kedvezőbbet is, de nem az elhunyt lakhelyén tehát elfogadták. A hamvasztást követően jelentkezett ismét a vállalkozó, s még 65 ezer forintot kért a családtól arra hivatkozva, hogy nagy súlyú volt az elhunyt. További költségek felmerülését is csak ekkor tárta a döbbent gyászolók elé. A helyzet alkudozássá fajult, a vállalkozó felvetette, akkor intézzék részben leszámlázva. Erika közölte, csak a pontosan számlával igazolt tételeket fogják kiegyenlíteni.

- Nem értem a vállalkozó eljárását mondja panaszosunk , hiszen a kórházban éppen ő beszélt rá minket a hamvasztásra, apu nagy súlya miatt. Nem a temetkezési vállalkozók ellen vagyok, de más is járhat ugyanígy.

Valóban létezik súlyfelár , tudtuk meg az Alba Concordia Kft. ügyvezetőjétől, Zilahy Leventétől, mert ilyen hamvasztáskor extra méretű koporsót kell rendelni. Érdemes külön közölni az elhunyt súlyát, erre ugyanis nem feltétlenül kérdez rá a temetkezési cég, mert általában évente csak 1-2 ilyen esetük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!