Hírek

2013.11.20. 14:41

Elegünk volt! - tüntetés a járdán Polgárdiban

A koalíció Fejér megyei választókerületi szervezete az áruház előtt demonstrált. A tulajdonos szerint nem tájékozódtak kellően, rosszul választották meg tüntetésük helyszínét.

V. Varga József

A Demokratikus Koalíció Fejér megyei 2-es számú választókerületi szervezete tiltakozó gyűlést tartott szerda délelőtt a Deák Ferenc utcai CBA áruház előtt.

Brichter József választókerületi elnök lapunknak elmondta: a CBA üzletlánc tulajdonosai politikai körlevelelükben nyomatékos felhívást intéztek dolgozóikhoz, hogy vegyenek részt az október 23-ai békemeneten, majd azt követően a Fidesz rendezvényén, és hallgassák meg Orbán Viktor beszédét.

- Eddig, és ne tovább! Elegünk volt! - folytatta a választókerületi elnök. - A demonstrációt az állásukat féltő, megfélemlített dolgozók kiszolgáltatottsága miatt szerveztük - tette hozzá Brichter.

A koalíció (Fejér 2.) országgyűlési képviselőjelöltje, Strasszer József kézi hangosbeszélőn keresztül ismertette álláspontjukat. A többi között hangsúlyozta, hogy a politikát a közismert négy igenes népszavazáson utasította ki a munkahelyekről az ország, most mégis a CBA tulajdonosai dolgozóik legalapvetőbb jogait sértették, legbensőbb magánügyeikbe avatkoztak be, függő helyzetbe hozták őket. Az ilyen gyakorlat ellen azonnal és határozottan fel kell lépni - zárta szavait a képviselőjelölt.

A demonstrálóktól nem kaptak választ arra, hogy miért is tüntetnek franchise-rendszerben működő családi vállalkozásuk élelmiszer áruháza előtt, amikor nem győződtek meg arról, hogy Polgárdiban egyáltalán megtörtént-e a szóban forgó presszió - fejtette ki a tulajdonos, Pahola Géza.

- A megfélemlítés vádja esetünkben rágalom, egyenesen szemenszedett hazugság - az ifjabbik Pahola nem kertelt. - Kollégáinkat nem kértük semmire, ötvenöt dolgozónk közül senki sem vett részt a budapesti megmozduláson. A politikát, az országos dolgokat nem akarom belekeverni a mindennapi munkába, de véleményem szerint a koalíció rosszul választotta meg demonstrációjuk helyszínét - tette hozzá az áruház tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!