Hírek

2013.11.28. 17:45

Megújul a csákvári futballpálya

Csákvár - Az ember csak ámul, amikor belép a csákvári sportlétesítménybe, s akkor érti meg, hogy az NB III-as labdarúgó csapat miért játszik a fehérvári albérletben.

Matók János

Már a jövő nemzedékére gondoltak, amikor elkezdték a felújítást.

Sokan nem értették, nem tudták, hogy az NB III-as labdarúgó-bajnokságban, a Nyugati csoportban éllovas Aqvital-Publo Csákvár miért Fehérváron, a Sóstói Stadionban játszott legutóbb de így lesz ez most vasárnap is, amikor a Dorogot fogadják a Csepel ellen?

Amikor rákérdeztem az okra, Nagy Sándor elnök, és Wilmek Ferenc, a csákvári sportlétesítmény vezetője sejtelmesen csak annyit mondott: Jöjjön el hozzánk, és megtudja!

Wilmek Ferenc (balra) létesítmény vezető, és Nagy Sándor elnök is elégedett az eddigi munkával

Már a bejárati kapunál feltűnt a négy, a fényszórókkal felszerelt, égbe nyúló kandeláber, amíg a másik kettő csak a felállításra vár. Aztán bent már azt láttuk, hogy a centerpályán felszedték a gyepszőnyeget nem ment pocsékba, az alsó tagozatos iskola szilárd burkolatú udvarát, s egy Úttörő utcai területet fedték be vele a gyerekek örömére s a földet hatalmas munkagépek dózerolják, egyengetik, a szintező műszer beállításának megfelelően. Amott az egykori kiváló fehérvári triatlonos, Kiss Ákos és csapata dolgozott serényen, van is munkájuk bőven.

Arról van szó, hogy önrészből, valamint TAO-s pénzből teljes mértékben felújítjuk a centerpályát mondta Nagy Sándor. Tesszük ezt már az utánpótlás, a jövő generációjának az érdekében is, hiszen a csapatainkban már most is több, mint száz helyi kisgyerek futballozik rendszeresen, s ez a létszám egyre csak bővül. Szükség volt a pálya felújítására, hiszen sokan nem tudják, de több hupli, kisebb mélyedés, illetve hepehupa volt rajta, s ami másoknak talán nem is volt olyan feltűnő, de a félpályától az egyik kapu irányába, nem tévedés, 98 centi volt a szintkülönbség. Ez eső esetén volt különösen érzékelhető, hiszen a víz arra a területre ömlött. Mindez annak köszönhető, hogy évtizedekkel ezelőtt két külön pályából építették egybe a játékteret, s az idők folyamán a csapadékos időjárás fokozatosan rontott a helyzeten.

A felújítás során a probléma megoldódik, sőt, az alácsövezéssel a vízelvezetés is lehetővé válik, valamint a vadonatúj gyepszőnyeg automata öntözőberendezése is beépítésre kerül. De nem csak a játéktérre fordítjuk az összeget, hanem a létesítményben rendezendő, a különböző eseményekre, és természetesen a labdarúgó mérkőzésekre kilátogató nézők komfortérzetére is. Hiszen a jelenlegi, a sportcsarnok oldalán található lelátót is hosszában kibővítjük 5-600 székkel, s terveink szerint, de majd egy későbbi munkafázisban befedjük ezeket. Az egyik jelentős munkánk jelenleg a centerpálya világításának a kivitelezése, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség előírásának megfelelően, 700 lux lesz a fényerő, ami azt jelenti, hogy az esti órákban megrendezésre kerülő mérkőzéseinket a televízió is közvetítheti. De a rendelkezésre álló összegből egy elektromos eredményjelző táblát is felállítunk, a nézők pontos tájékoztatása érdekében. Hát itt tartunk jelenleg. Amint a gépek végeznek a földmunkákkal, a kivitelezők leterítik az új gyepszőnyeget, amely a szakemberek szerint bő egy hét alatt meggyökerezik, így semmi akadálya nem lesz annak, hogy tavasszal már ismét itthon, s nem az albérletben fogadjuk az ellenfeleinket.

A kimerítő és részletes tájékoztatás után rátértünk a csapatra, az Aqvital-Publo Csákvárra, az NB III-as bajnokság legerősebb, a Nyugati csoportjának a listavezetőjére. Az elnök természetesen büszke, és elégedett Bognár György vezetőedző és tanítványai teljesítményére. No meg arra, hogy 3 játékos: Horváth, Berki, és Varga meghívást kapott az U20-as magyar válogatottba. Feljutás? Erre az volt a válasza: szeretnének bajnokok lenni, de ehhez nagyon nehéz meccseket kell még megnyerniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!