Hírek

2013.11.29. 15:26

A kártyavetés, a jóslás segíthet a szkeptikusoknak is

Van, akit a misztikum szinte azonnal magával ragad, s ha bánata, fájdalma, van, ebben a különleges világban keres menedéket. Van, akinek segítenek a médiumok, jósnők, kártyavetők, mások elutasítják a babonát, a mágiát.

Miskei Anita

Simon Katalin még ruházatával is törekszik arra, hogy hangulatossá tegye a szeánszot (Fotó: Lovász Lilla)

Aki jóshoz készül, azt sokszor izgalom fogja el. Ám az igazi jós nem kérdez, hanem mondja, amit lát, amit megél. A jelent és a múltat éppúgy, mint a jövőt. Így alakulhat ki az a bizalom, mely a "páciens" és a médium közötti összekötő kapocs lesz a szeánsz folyamán. Simon Katalin azonban nem "pácienseket", "vendégeket" fogad, hanem barátnőit gyűjti maga köré, s rendeznek szeánszot. Egy-egy igazi csajos estét, ahol egymásnak próbálnak segíteni. - Mindig is érdekelt ez a boszorkányos, misztikus világ, hagytam, hogy elvarázsoljon. Azt tanultam, hogy a jóslás kulcsa az egyértelműen megfogalmazott és célratörő kérdés. Csak jól megfogalmazott kérdésre lehet igazán jó választ adni, ennek a szem előtt tartása a legfontosabb tényező a jövendőmondás folyamán. Hogy mi lehet kérdés? A kérdés témája lehet bármi, amit a kérdező tudni szeretne. Ezt azonban kicsit szabadabban is értelmezhetjük. Legutóbb ugyanis azért tartottunk szeánszot, hogy egy barátnőnkön segítsünk. Nem voltak kérdések, legfeljebb egyetlen egy: "Miért épp velem történt?". Nem az volt a célunk, hogy választ találjunk, csak az, hogy kibeszéljük magunkat, megosszuk egymással örömünket, bánatunkat, enyhítsünk barátnőnk fájdalmán - mesélte Simon Katalin. A jósnő hozzáfűzte, a szeánszok ideje alatt hangulatossá varázsolják a helyiséget, a gyertya fényében a meghittség telepszik a szobára, valóban érzik egymás legszemélyesebb érzéseit. Intim pillanatok ezek, melyektől azt várják, hogy jobb kedvre derítse mindannyiukat a bajban is.

A szeánszok menetéről úgy fogalmazott, azok olyanok, akár a féltve őrzött családi receptek. Nem fedte fel a titkot. A szertartás nem kerülhet idegen, vagy rossz kézbe. Persze - jegyezte meg Simon Katalin - ma már oktatják is ezeket. Ő azonban sokat olvasott, kutatta is ezek különlegességét. - Nem célom például a szellemidézés, kártyát sem vetek, legfeljebb a barátnőimnak - mondta a jósnő, aki egyébként a hétköznapok során titkárnőként dolgozik egy cégnél. - De olykor jól esik kikapcsolódni, a megoldást nem racionálisan gondolkodva, hanem az ezotéria, vagy a misztikum világában elmerülve megtalálni -tette végül hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!