Hírek

2013.10.25. 16:50

Prímák Fejérben, nyolcadszor

Székesfehérvár - Az idén novemberben immár nyolcadszor osztják ki a jelöltek között a Fejér megyei Príma-díjakat.

Kocsis Noémi

A Príma-díjazást itthon meghonosító nagyvállalkozó, Demján Sándor a fiatalok számára akart a munkát elismerő példát teremteni a díj létrehozásával. Mától nagyobb figyelem esik a Fejér megyei Príma-díj aspiránsaira is: egyesével bemutatkoznak a médiumokban, s lapunkban (de online felületünkön) is szerepel majd a szelvény, amelyen a közönség leadhatja szavazatát a neki szimpatikusra. A legtöbb szavazatot összegyűjtő három jelölt mindegyike egymillió forinttal gazdagodik, de közönségdíjat is sorsolnak - nem távozhat üres kézzel senki, köszönhetően a kezdeményezést és az eseményt támogató szponzoroknak. A szavazási folyamatra természetesen a gála teszi majd fel a pontot, ezt november 22-én 18 órai kezdettel a Szent István teremben rendezik meg.

Mint a szervezést kezdettől lebonyolító megyei VOSZ-elnök, Varga István a pénteki, megyeházi sajtótájékoztatón elmondta, a díj célja továbbra is kifejezni a helyi vállalkozói társadalom felelősségét, mely által az egész közösség legjobbjait szeretnék támogatni. A sajtótájékoztatón bemutatkoztak az idei jelöltek: Sütő Petre Rozália festőművész (Magyar képzőművészet-kategória), Nagy Judit rendező/Szabad Színház (Színház -és filmművészet), a Chernel István Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és AMI (Oktatás, köznevelés), Adorján Viktor igazgató (Népművészet és közművelődés), az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata (Sport), Csitáry-Hock Tamás újságíró (Irodalom), Kocs Mihály állatorvos (Tudomány), Ujvári Sándor fizikatanár (Tudomány), Szabó Imre, Dunaújváros főépítésze (Építészet és építőművészet), Tárnok Ákos zenész (Zeneművészet).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!