Hírek

2013.10.14. 17:18

Nincs rajta az uniós listán - Herczog tudomásul veszi a döntést

Székesfehérvár – Herczog Edit az MSZP választmányának döntése alapján nem lesz rajta az uniós listán. A végső szó a hétvégi kongresszusé.

Tribolt Lajos

Egy évtizedet tölt a jövő évvel az Európai Parlamentben Herczog Edit, aki Fejér megyét egyedüliként képviselte a testületben. Ez a munka jövőre megszakad, mivel pártja, az MSZP nem jelöli a listáján, derült ki  a hétvégi választmányi ülésen. Sikerült beszélnünk a képviselővel, aki elmondta, hogy a pártelnök azt nyilatkozta, kiválóan dolgoztak, de fiatalítani kell. Gurmai Zita azért maradt meg jelöltnek, mert alelnöke az uniós baloldali pártnak és a nő tagozatának az elnöke. Herczog tudomásul veszi a döntést.

A képviselő asszony azt mondja, demokráciában tudomásul kell venni, hogy más értékek is léteznek, mint a kiváló munka. Elfogadja, hogy többféle szempontrendszer létezik, így a párt döntését nem tekinti személyes kritikának. Azt mondja, neki nem megélhetés a brüsszeli jelenlét, hanem az itt élők képviselete. Reméli, az utána következő magyar uniós képviselők jobban csinálják, mint ő, mert ez az ország érdeke.

Horváth András, az MSZP megyei elnöke elmondta, hónapok óta ismert volt a listaállítások szempontrendszere, így nagy meglepetés nem történt. Herczog Edit fontos a párt számára, a móri körzetben lesz a jelöltjük.

Márton Roland a választmány alelnöke 28. az országos listán, Horváth András pedig a 33.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!