Hírek

2013.10.09. 18:20

Lesz-e kaszinó?

Egy országos napilap cikkében Fehérvárt is megemlíti mint a Nemzetgazdasági Minisztérium meghívásos koncessziós kaszinópályázatának egyik lehetséges helyszínét.

Kocsis Noémi

A lap szerint a nyári bizonytalankodás után mára kialakult az a kör, ahol a NGM elképzelései szerint úgynevezett II. kategóriájú játékkaszinók létesítésére meghívásos pályázatot írnak ki. A Miskolc, Debrecen, Szeged, Esztergom, Siófok, Győr, Pécs alkotta „kezdőkörben” Székesfehérvár is ott szerepel. Miután itt azonban a korábbi hasonló intézmény dicstelen véget ért, részben a lakossági tiltakozások miatt, megkérdeztük az engedélyezésre jogosult önkormányzatot, van-e tudomásuk ilyen szándékról, s egyáltalán: nyílik-e kaszinó a közeljövőben a városban?

Székesfehérvár megyei jogú város jegyzője, Bóka Viktor válaszolt a kérdésre a sajtószóvivő útján. E szerint az önkormányzat nem kapott semmilyen megkeresést, így a közgyűlés sem dönthetett a témában.Idevágó, máig érvényes határozata egyébként van a grémiumnak, de a 2008-ban kelt döntés I. kategóriájú játékkaszinó lehetséges engedélyezéséről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!