Hírek

2013.09.11. 15:08

Van-e elég hely a Prohászka úton?

A székesfehérvári Prohászka úton egyre több autó áll meg a Várkörút felé vezető sáv szélén. Miért nem tiltja ezt semmi?

Házi Péter

„Tisztelt Fejér Megyei Hírlap!

A Prohászka úton a Munkácsy M. utcától a 34, 35-ös buszok megállójáig rendszeresen megállnak az autók a Várkörút felé vezető sáv szélén. Mondani sem kell, hogy ez mekkora balesetveszélyt jelent a Munkácsy utcából kikanyarodókra, illetve a gyalogosokra, hiszen nem lehet belátni a kereszteződést. Nem is értem, hogy az említett szakaszon miért nincs Megállni tilos tábla? Kérem keressék meg az illetékest ez ügyben, mert tarthatatlan ez az állapot.” – kereste meg a Fejér Megyei Hírlapot olvasónk.




Amikor a busz éppen kijön a megállóból, bizony nem egyszerű elférni a parkoló kocsik miatt. Tábla nem tiltja a parkolást (Fotó: Házi Péter)



Az önkormányzatnál kérdésünkre elmondták, eddig nem érkezett ilyen észrevétel hozzájuk, elvileg van olyan széles az út, hogy az itt parkoló autók mellett el lehessen férni. Mindenesetre a közlekedési iroda megvizsgálja a helyszínen a kialakult állapotokat. Mi is megnéztük a helyszínt, ahol ottjártunkkor nyolc-tíz autó parkolt. A belváros felé igyekvő autósoknak ahhoz, hogy a parkolókat kikerüljék, át kellett menniük az elválasztó sávon. Ez nem probléma, hiszen a szemközti sáv valóban elég széles ahhoz, hogy a szemből jövők egy picit lehúzódjanak. Lehet, hogy az elválasztó sávot kéne egy kicsit elcsúsztatni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!