Hírek

2013.09.25. 10:10

Toleráns bicskeiek

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szeptember 25-ei sajtótájékoztatóján a bicskei menekültinvázió volt a téma.

Sebestyén Lilla

- Az Európai Bizottságnak köszönhetően kiskapuk keletkeztek a menekültügyi politikában. Új jogszabály született, amely értelmében magyarországon nem lehet rendészeti őrizetbe venni olyan külföldit, aki menekültnek vallja magát - mondta el Gáspár Kornél, a 3-as választókörzet országos képviselőjelelöltje, majd hozzáteszi: ennek következtében jelenleg 450 fő menekült tartózkodik Bicskén, de ez a szám nyáron a 724-et is elérte.

A képviselőjelölt azt is elmondta, a menekültek képtelenek alkalmazkodni a normáinkhoz. Fogdossák, leszólítják az asszonyokat és a kislányokat. Lopnak, elfoglalják a tereket és sokszor a kis és nagy dolgukat is a parkokban végzik. Mint mondja: a lakosok nem kaptak arról információt, hogy a menekültek milyen oltásokkal rendelkeznek, de még a menekültek bűnügyi adatairól sincsenek tájékoztatva. Tettlegességre ezidáig nem került sor, de ez is csak a bicskei lakosok toleráns viselkedésének köszönhető.

A jobbik képviselője, ennek megoldására szorgalmazza, hogy zárják el a tábor lakóit, alkossanak új menekültügyi törvényt, vizsgálják felül a menekült státuszok jogosságát és toloncolják ki az itt tartózkodókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!