Hírek

2013.09.09. 10:26

Szabadtéri rendezvényeken ellenőriztek a katasztrófavédők Fejérben

A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a múlt hétvégén több rendezvényen is ellenőrzést tartott, két helyszínen találtak szabálytalanságot.

feol-duol

A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén tíz nagyobb létszámú, illetve több napos szabadtéri rendezvényt tartottak a hétvégén. A résztvevők száma egyik helyszínen sem haladta meg a korábban bejelentett és a tűzvédelmi hatóság által jóváhagyott létszámot. A kirendeltség munkatársai négy rendezvényen ellenőrizték a tűzvédelmi előírások betartását, emellett egy helyszínen folyamatosan részt vettek az úgynevezett irányítási pont működtetésében. A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ezen felül egy családi napon és a börgöndi repülőnapon végzett rendezvénybiztosítási feladatokat.

A kirendeltség hatósági osztálya az ellenőrzött helyszíneken egyebek között a biztonsági tervben foglaltak betartását, a kiürítési-menekülési feltételek biztosítását és a tűzoltó eszközök meglétét vizsgálta. Egy helyszínre a katasztrófavédelem a rendezvény jellege miatt tűzoltó gépjárműfecskendő felügyeletét is előírta, így a hatósági ellenőrzés kiterjedt ennek a járműnek a felszereltségére, illetve a személyzet szakmai képesítésére is. Az ellenőrzések során két helyszínen összesen négy szabálytalanságot állapítottak meg, amelynek kapcsán a szervező azonnal intézkedett a hiányosságok megszüntetéséről. Az ellenőrzések alapvető és elsődleges célja mindegyik esetben a rendezvényen tartózkodók biztonsága - tájékoztatott hétfőn Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!