Hírek

2013.09.02. 11:31

Cégek kényszertörlése Fejérben - Sokan elmentek a falig

Fejér megye - A kánikulában sem volt megállás: Fejér megyében csak augusztusban 11 céget törölt a cégbíróság.

feketelista.hu

A 12 közhiteles állami nyilvántartás összevonásával létrejött feketelista.hu cégnyilvántartás, amely az adószám segítségével összekapcsolja és céghez köti az utolsó tíz évben nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket,

Azoknál a törölt cégeknél, amelyeket nem saját kérésre, vagy a felszámolás miatt töröltek, a cégjegyzék tartalmazza azt is, hogy a volt cégvezetők - jelen esetben 2018-ig - eltiltás hatálya alatt állnak. Az ő esetükben körültekintően kell eljárni, hiszen nem érvényesek az általuk ilyen minőségben jegyzett ügyletek.

Iklódi István, a feketelista.hu portál főszerkesztője

Első helyen a gárdonyi QuarKopp Túrógyártó betéti társaság áll - kényszertörlés alatt lévén. Ugyanilyen, azaz kényszertörlési státusszal a csákberényi DenKo-Fox kereskedelmi és szolgáltató bt. követi. A listán több cég is szerepel átalakulás, beolvadás, kérelemre vagy egyszerűsített végelszámolás miatt. Vannak azonban kifejezetten rovott múltú cégek is, mint például a két adóvégrehajtással, egy adószám-felfüggesztéssel terhelt, és a 100 milliónál többel tartozók listájára is felkerült, kényszertörlés alatt álló fehérvári RP Holding 2006 ingatlanforgalmazó és -fejlesztő kft.

A feketelistában három üggyel szerepel az ugyancsak kényszertörlésre ítélt Arany Páva Sárosd vendéglátó kft. Két adóvégrehajtás és egy adószám felfüggesztés előzte meg a székesfehérvári Bio-Life Tech kft. kényszertörlését is - derül ki a feketelista.hu adatai után nézve az Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálatának ingyenes céginformációs rendszerében.

A cégtörvény alapján 1989 óta jelennek meg a cégek törlésére vonatkozó információk a cégnyilvántartásban. A törlés nem jelent feltétlen negatív folyamatvéget a cégek életében (cégformaváltás, beolvadás, kiválás stb. is lehet a törlés oka), ennek tudtával és mérlegelésével használhatók csak fel az információk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!