Hírek

2013.09.30. 09:48

Hajléktalanok vitatkoztak össze, egyikük életveszélyesen sérült

Területvita miatt bántalmazott egy hajléktalan két másikat társaival együtt Gárdonyban. A gyanúsítottak őrizetben vannak.

feol.hu

Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a hajléktalan, aki területi vitába keveredett későbbi támadóival. A gárdonyi vasútállomás biztonsági őre értesítette a rendőrséget és a mentőszolgálatot két sérültről szeptember 28-án reggel - közölte hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A helyszínről az OMSZ munkatársai a sérülteket kórházba szállították, ahol a nyomozók – ellátásukat követően - kihallgatták őket. Az adatgyűjtés és a tanúk kihallgatását követően a rendőrök négy személyt, három férfit és egy nőt fogtak el, s állítottak elő a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a két sértett - egy hajléktalan férfi és élettársa - szeptember 27-én este szállásukon lepihent. Nem sokkal később egy férfi rájuk törte az ajtót. A támadó a férfit és a nőt is egyaránt bántalmazta, miközben a kísérői buzdították. A verést követően az értékeket magához vette a bántalmazó, majd távozott.

Az elsődleges információk alapján a konfliktus kiváltó oka, a „kocsizás” volt. A fedél nélküliek ugyanis a közeli szupermarket bevásárlókocsijait visszatolva jutnak pénzhez. Azon vitatkoztak össze a sértettek a támadóval a bűncselekményt megelőzően, hogy ki melyik áruház parkolójában dolgozhat.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a 28 éves K. Ferenc Nándort és társait, a 29 éves H. Jánost, az 51 éves S. Istvánt és a 26 éves R. Vivien Fatimét életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

A rendőrök kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását és a büntetőeljárás során vizsgálják, hogy további bűncselekmények megvalósultak-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!