Hírek

2013.09.07. 11:23

Esküvő Orbánéknál - A csabdi polgármester tiltakozik

Csabdi Község polgármestere tiltakozik egy internetes cikk miatt, mely azt a látszatot kelti, hogy Csabdiban csak Orbán Ráhel esküvője miatt történtek útfelújítások.

A közleményt szó szerint, teljes terjedelmében közöljük:


Csabdi Község polgármestereként tiltakozom a 2013. szeptember 5-én a www.hvg.hu.n megjelent, Lakodalom Orbánéknál: villámkátyúzás közpénzen – Galéria című cikkben feltüntetett hamis adatok miatt. A cikk rossz hiszeműen azt a látszatot kelti, hogy Csabdiban Orbán Viktor miniszterelnök úr lányának közelgő esküvője miatt történtek útfelújítások.

Csabdi - Tükröspuszta Bicske és Csabdi irányából szabályszerű és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton felújítás, kátyúzás nem történt.

A cikkben említett út Csabdi külterületén lévő 010 hrsz-ú, közismert nevén Nagyegyházi út balesetveszélyes állapot sok gondot okozott a lakosságnak és így önkormányzatunknak is. Ennek a megszüntetése érdekében az út  vagyonkezelőjéhez, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központhoz fordultam.

Kezdeményeztem az út önkormányzati tulajdonba vételét. Mivel a tulajdonba vétel fenntartási kötelezettséggel is jár, ezért a Csabdi Képviselő-testület kifejezte azon szándékát, hogy a kérdéses utat csak úgy hajlandó önkormányzati tulajdonba átvenni, amennyiben azt a jelenlegi tulajdonos biztonságos közlekedésre alkalmas állapotba hozza. Rövid egyeztetés után szeptember elején megtörtént a veszélyes úthibák mart aszfalttal történő kitöltése és útra belógó faágak levágása.

A Tükröspuszta szabályos és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton (Bányaút) felújítás, kátyúzás nem történt.A mai napon lépéseket teszek a helyreigazítás megindításáért.

Csabdi, 2013. szeptember 6. 

Dr. Tankó Károly
Csabdi Község Önkormányzat polgármestere

Az Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán közzétett fotó



Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!