Hírek

2013.09.08. 15:09

Egy napra vissza középkorba

A hétvégén rendezték meg Csókakőn az idei várjátékokat. Szombaton a Szent Donát Borrend felvonulása után átadták az idei Csókakőért érdemrendeket.

Klecska Ernő

Roppant színes középkori  forgatag fogadt a hétvégén a Csókakőre látogatókat.  A már pénteken elkezdődött programsorozat egyik szombati attrakciója volt Szelindek Középkori Zenekar, amelynek műsorát dörgő taps kísérte. Szombaton lépett fel Magyar Zsolt, a Visegrádi Palotajátékok " Örökös" 10-szeres Toldi győztese, aki erőbemutatójával kápráztatta el a nagyérdeműt.

A Csókakői Hun-ok, a Királyi Szabad Íjászok, az I. András Lovagrend és a Kardforgatók rendjének  felvonulása is sokakat vonzott. Népszerű volt a Csókakői Modern Ifjúsági Tánccsoport és a Csókakői Barkócaberkenye Egyesület néptáncbemutatója is. A tűzijáték előtt Varga Miklós lépett fel. A színpompás események mellett helyet kapott a Csókakői Vári Vásár is. 


A szombati esemény egyik fénypontja az volt, amikor Fűrész György polgármester átadta a Csókakőért Érdemérmet és a Csókakő Legszebb Portája kitüntetést.

A Csókakőért Érdemérmet idén Visegrádi József Hegyalja utcai lakó kapta, aki nagyon aktív szereplője a helyi közéletnek, számos rendezvényt támogatott, részt vett Csókakő külkapcsolatainak, testvértelepüléseinek kapcsolattartásában, akár úgy is, hogy saját költségén szervezte ezeket. A község kisteherautóját is 2011 év végén ő, illetve az általa vezetett, tulajdonolt cég  adományozta.



Az autó szervizelésének, műszaki vizsgáinak a költségét átvállalta magára, így ez nem a község költségvetését terheli. Önzetlensége, szeretete a faluja Csókakő iránt határtalan, éppen ezért a képviselők a jelöltek közül őt választották.

A Csókakő Legszebb Portája kitüntetést az idei esztendőben Harangi Sándor, Dózsa György utcai lakó vehette át. A Békás ér mellett elhelyezkedő telek a 2010-es, 2011-es esős időt, a  hóolvadásokat rendszeresen megszenvedte, a telek gazdája: Harangi Sándor viszont soha nem adta fel, s mindig rendbe tette a béke időben mindig szép udvarát, kertjét a maga és a közösség örömére - hangzott el a méltatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!