Hírek

2013.09.21. 16:50

A Fidesz kitart a rezsicsökkentés programja mellett – fórum Csókakőn

Csókakő - Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke és Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője rezsicsökkentési fórumra várta az érdeklődőket szombaton a vár alatti előadótérre. A vendégeket Fűrész György polgármester fogadta.

Tihanyi Tamás

Font Sándor az eseményen elmondta: 106 választókörzetben rendeznek hasonló fórumokat, amelyek célja a köszönetnyilvánítás és a tájékoztatás. A politikus felidézte: az szocialisták korábban a multinacionális cégek szolgálatában elérték, hogy arányaiban a magyarok fizessék a legmagasabb rezsiszámlákat. Ehhez képest nagy siker a Fidesz rezsicsökkentési programja, amelynek során először 10, majd 11,1 százalékkal csökkennek az árak és ezzel sikerül visszatérni a 2008-as szintre. Font szerint ez annak tükrében óriási eredmény, hogy a szocialisták előtte 18 alkalommal  emelték a villany és a gáz árát. A jelenlegi kormány törvényben kívánja rögzíteni, hogy  a szolgáltatások területén nem lehet extraprofitra törekedni. A politikus azt jósolta,  a választás fontos kérdése lesz, kik azok, akik a lakosság, és kik azok, akik a multik érdekei mellett vannak.

A november 1-től már 20 százalékot elérő rezsicsökkentés azt jelenti, hogy a Fidesz megvédi a lakosságot a multik profitérdekeivel szemben, megőrizzük vívmányainkat – erősítette meg Törő Gábor. Hozzátette, a fórumon hallottak azt bizonyítják, a kormány jó úton jár: 2,2 millió ember támogatta aláírásával  a rezsicsökkentés programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!