Hírek

2013.07.07. 11:19

Motoros Találkozó Polgárdiban: zúztak a vasak, nagyot szólt a rock!

Polgárdi - Túl gyorsan mennek! - méltatlankodott a hölgy a motoros felvonuláson. - Nem kiállításon vagyunk - dünnyögte félhangosan a bajusza alatt a tőle pár méterre álló férfiú -, és a hangot se vették le.

V. Varga József

Irma néni (özvegy Horváth Gyuláné) hat éve, 70 évesen még vígan furikázott kis robogóján, fia, Horváth Péter és menye, Polácska Marcsi neve jól cseng motoros berkekben. Nélkülük nincs motoros találkozó. Az unokák, Arnold és Hunor is motorra születtek. A két Laci, Krupa és Kalapács a Fekete Sasok bázisánál az estebédre szánt csülkös babgulyás alapját kavargatta, a mentős Tobler Erik stílszerűen motoros szolgálatot látott el a három nap során.

Ismét benépesült a hét végén a volt szovjet laktanya egykori alakuló tere. Vigyázz, kész, igazodj! A Fekete Sas Motoros Nemzetség 19. motoros találkozója július 4-étől 7-éig zúzott Polgárdiban.

Pakó Zoltán és Franz „Picasso” Ausztriából, St. Pöltenből érkezett (Fotó: V. Varga József)

A régi motorosok hagyománytisztelőek, a programok az eddigi jól bevált receptet követték: vasak, rock és buli. Volt itt minden, mi motoros szem-szájnak ingere: lassúsági verseny, víz alatti blokkszerelés, Mad Max-megmérettetés, streetfighter-attrakció, de a bűvölő hastánc, a habpartival feldobott diszkó, a szénatúrás és a sztriptíz-show sem hiányzott a kínálatból. A dalnokok viadalán a kajdacsi Pamuki Péter személyében ismét megtalálták a Fekete Sas Csillagát (nagyot szólt a Moby Dick-nóta). A zsűri elnöki tisztét az Izlandról hazalátogató Kiss József karnagy látta el.

Befutott a motoros találkozóra Ausztriából, St. Pöltenből egy-egy méretes gépen az ottani testvérklub két frontembere, Pakó Zoltán (Yamaha 1300 X7R) és Franz „Picasso” (Yamaha 1600 WildStrong). Ez már zsinórban a tizenhatodik találkozó, amin itt van, ki nem hagyná - magyarázta Zoli.

Andreának retro emléktetoválásra fájt a foga, Ingriddel vizsgálták a kínálatot, párjuk, Gábor és Róbert addig hűvös söröket kortyolgatott oldalt. A Kürti testvéreket és a lányokat a pompás Suzuki gépeknél kaptam lencsevégre, Andrea a frissen vásárolt fekete pólóban feszített.

A hölgy könyvet olvasott az árnyékban. Nem kellett unszolni őket, a párkányi Benke Dezső és felesége, Zdena büszkén mutatta a Honda 1.8 GoldWing csodamasinát. Hat éve még nem ezzel a motorral voltak itt - fényes, szép emlékeket idéztek.

Az esti koncerteken tucatnyi zenekar csapott a húrok közé, háromszor négyes bontásban: az Error of the System, a Mesterséges Érzelem, a Bill Kill és a TGM; a Fall in December, a Gate, az Ohrana és a Hollywood Rose (Guns N’ Roses tribute band); a Second Chance, a Power, a Lord és a Blues Company.

A metált bírod? Mármint a színezésben? A szombati motoros felvonulás mindent vitt. Ha most elszalasztottad, jövőre a jubileumi, 20. találkozón mindenképp pótold!

Miért szereti a motoros találkozót?

Polácska Marcsi (Kawasaki Chopper EN500 Vulcan), a motoros nemzetség alelnöke: - Mert édes gyermekünk! 1990-ben néhány polgárdi motoros úgy gondolta (Mándy Iván és Sándor Pál) nyomán, hogy: "Kell egy csapat!" A huszonhárom év alatt megmutattuk, hogy az előítéleteket el kell felejteni, az igazi motorosnak, az igaz magyar embernek helyén van a szíve.

Németh Kálmán Érdről (Suzuki 800 Intruder), feleségével, Edittel (Yamaha 535 Virago) és lányukkal, Flórával először látogatott el Polgárdiba (maga sem tudja megmondani, hogy miért nem fedezték fel maguknak korábban a kisvárost): - Az életforma az, amit szeretünk, és ezzel együtt a találkozókat is. Nem csak úton akarunk lenni - szeretünk megérkezni.

Bágyi Mária, a Pokol Kapujából, mármint a motoros holmikat (pólók, mellények, nyakláncok, karkötők és más kiegészítők) árusító kis boltból: - Nincs motorom, mielőtt megkérdezi - nevet nagyot. - A jó motoros közösség miatt szeretem a találkozókat. Polgárdi különösen kedves a szívemnek, ha csak tehetjük, mindig itt vagyunk. Nagyszerű ez a három nap!

Krupa László (Yamaha FZ6 Fazer), a motoros nemzetség elnöke: - Vasak, rock, buli és hangulat. Ha egyszer a benzingőz és a motorhang rabul ejt Barátság, élmények, nagy beszélgetések, és persze a hűvös sörök is ide tartoznak. Amikor pénteken este Barta Tibor katolikus plébános megáldotta a motorosokat és a motorokat, vigyázban álltunk az alakuló téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!