Hírek

2013.07.01. 10:24

Lakatlan házakra "szakosodott" a betörő

Székesfehérvár - Őrizetbe vett a rendőrség május 9-én egy betörőt, a 32 éves R. Lajost, aki azóta már előzetesbe került. Rács mögött várja tehát a fejleményeket.

Zsigó Ferenc

R. Lajos lakatlan házakat fosztogatott, a nyomozás eddigi adatai legalábbis ezt támasztják alá. Ügyével a fehérvári kapitányságon Molnár Krisztián törzsőrmester, a kapitányság fiatal, 25 éves nyomozója foglalkozik.

Fotók: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

- Nem zárult még le a nyomozás, további károsultakat keresünk - tájékoztat az ügy állásáról a törzsőrmester. - A gyanúsítottat május 9-én fogtuk el, amikor egy  Kadocsa utcai házba hatolt be. Az üvegcsörömpölésre a szomszéd figyelt fel, értesített minket. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, megzavarták az elkövetőt, aki menekülőre fogta a dolgot, de hamar elkapták a kollégák.

 

A férfit a kapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt, és mivel a törvényi feltételei fennálltak, gyorsított eljárás keretén belül fejezték be a nyomozást.

R. Lajos lakhelyén házkutatást tartottak, melynek során bűncselekményekből származó tárgyakat foglaltak le. A nyomozók keresték a tárgyakhoz köthető bűncselekményeket és sértetteket. Munkájuk eredményeként  a fenti bűncselekményen túl  eddig négy különböző helyen történt betöréses lopás bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

- A férfi egyelőre a tettenéréses eseten túl minden más cselekményt tagad - mondja a nyomozó.  A bűnjelkamrában további tárgyak vannak, amikhez a nyomozók sértetteket keresnek. A lefoglalt dolgok nagy része nem képvisel jelentős értéket, azonban eszmei értéke miatt sokat jelenthet annak, akitől eltulajdonították.

Az ellopott tárgyak fényképe a police.hu-n és is megnézhető, s a rendőrség újabb károsultakat keres a lakatlan házakra szakosodott betörő ügyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!