Hírek

2013.06.17. 16:06

Újabb repedések az ercsi partfalon

Ercsi - Újabb repedések keletkeztek a tavaly megerősített partfalon. Az ár levonulása után szakértői vizsgálatok készülnek az okok feltárására.

Tribolt Lajos

Április elején számoltunk be róla, hogy megsuvadt, megrepedt a partfalnak az a szakasza, amelynek megerősítését tavaly végezték el. Mégpedig összesen  350 millió forintból, amelyből 292 millió pályázati pénz volt.

Nos, most az árvíz idején észlelték, hogy újabb suvadások jelentkeztek, új repedések jelentek meg a partfalon. Ez különösen a kilátó aszfaltján látszik igazán.

Már az áprilisi repedés után értesítették a tervezőt és független szakvéleményt is kértek. Szabó Tamás polgármester azt mondja, az esőzések és az árvíz miatt a szakvélemények csúsznak. Valószínűleg feltárásra is szükség lesz, s most még nem szabad megbolygatni a talajt. Megvárják, amíg megáll a talajmozgás és visszahúzódik a víz. Az biztos, hogy a szakaszt helyre kell állítani a közeli házak védelme érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!