Hírek

2013.06.17. 14:59

Még tart a vizsgálat az elhunyt iszkaszentgyörgyi fiatal ügyében

Iszkaszentgyörgy - A 18 éves Kovács Balázs decemberben tűnt el, holttestére negyven nap múlva akadtak rá. A szülők szerint halálának körülményeit illetően változatlanul vannak kérdőjelek.

B. Kiss László

Az iszkaszentgyörgyi végzős gimnazista, Kovács Balázs december 13-án tűnt el. Otthonról úgy indult el, mintha iskolába menne,  más holmit  - még pénzt sem  - vitt magával, a fehérvári Vasvári gimnáziumba azonban  nem érkezett meg. Már eltűnésének másnapján keresni kezdték, nem csak a szülők és a rendőrség, de diáktársai is.  A lázas kutatás  negyven napig tartott; ekkor találták meg annak a fiatalembernek a holttestét Fehérvár határában, a 81-es út mellett fekvő halastavaknál, akit  aztán a  szülők azonosítottak.

Mivel az idegenkezűség kizárható volt, a rendőrség kezdettől közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta, s  -  mint azt Kiss Z. Edwardtól, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk - vizsgálja  azóta is a fiatalember halálának körülményeit.

Kovács Balázs köztiszteletben álló, rendezett körülmények között élő, szerető  család sarja volt, aki nyelvvizsgát szerzett,  előrehozott érettségit tett, s a továbbtanulásra készült.   Eltűnése, halálának körülményei azóta is nyugtalanítják a közvéleményt.

Az újabb keletű föltételezés szerint itt szállt volna le a járatról  a fiatalember  - mutatja a cikk szerzője (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A rendőrségnek, elsősorban kegyeleti okokból, a még zajló közigazgatási hatósági eljárásról  bővebb tájékoztatást nem áll jogában adni - mondta el megkeresésünkre a főkapitányság szóvivője. A fiú szülei ugyanakkor elmondták: a rendőrség  mostanában, telefonon  hozott tudomásukra egy  orvosi véleményt. Eszerint Balázs vele született keringési rendellenségben szenvedhetett. Erről sem neki, sem  családjának nem volt tudomása. Eltűnésének napján a fiatalembert a helyközi járaton rosszullét foghatta el, és Iszkaszentgyörgy és Fehérvár között, a halastavaknál található buszmegállónál leszállhatott.  A rosszullét tudatállapotát is befolyásolta. Így jutott el - útközben táskáját, mobiltelefonját elhagyva - a halastavak feltöltő csatornájáig, ahol a vízbe fulladt...

Januárban, a holttest megtalálásakor nem került elő a fiatalember iskolatáskája és mobiltelefonja sem. Eltűnésének napján - legalábbis a korábbi információk szerint - senki nem látta autóbuszra szállni a végzős diákot.   A szülők lapunknak  elmondták azt is, hogy megvan az a  sofőr, aki - kollégáját helyettesítve - azt a járatot vezette, melyről,  emlékezete szerint,  valaki leszállt a halastavaknál.

Ugyancsak a szülőktől úgy tudjuk: időközben előkerült Balázs táskája és telefonja is, ezeket azonban - legalábbis eddig - nem adta ki a családnak a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!