Hírek

2013.06.03. 13:15

Már ezernél is több aláírás a GEO megmaradásáért

Székesfehérvár-Budapest - Már ezernél több internetes aláírás gyűlt össze a fehérvári GEO megmaradásáért. A diákok és a munkatársak hivatalos aláírásait elküldték a minisztériumba.

Házi Péter

A székesfehérvári geoinformatikai kar  - amelynek esetleges megszűnéséről vagy az Óbudai Egyetemhez csatlakozásáról és így Fehérváron maradásáról az elmúlt napokban többféle hír is megjelent - eljuttatta  a hallgatók és kar  munkatársai által aláírt nyilatkozatok eredeti példányát az Emberi Erőforrás Minisztériumába a felsőoktatásért felelős államtitkárnak, valamint egy-egy másolati példányt a Nyugat-magyarországi Egyetem és az Óbudai Egyetem rektorának. A kar célja ezzel annak a döntésnek a támogatása, hogy Székesfehérváron maradhasson a képzés.

Az intézménytől függetlenül, a szakma által külön petíció is útjára indult elektronikus úton, ahol már ezernél is több aláírás gyűlt össze a GEO  megmaradása érdekében. Ennek május végi állapotát ugyancsak elküldték a szervezők a minisztériumhoz. A kérdésben várhatóan a nyáron születhet döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!