Hírek

2013.06.13. 16:11

Közös "razzia" a Fő utcán

Pályázati pénzből újul meg Székesfehérvár Fő utcája, éppen ezért az ellenőrzéseknél is jobban figyelnek rá.

B. Kiss László

Május 6. óta ötödik alkalommal ellenőrizték csütörtökön a fehérvári Fő utca kövezését végző alvállalkozó dolgozóit - mondta el az FMH-nak a művezető, Kopcsa Péter, aki szerint  a NAV és a munkaügyi felügyelőség fél tízkor kezdődő, közös  razziája még délben is tartott, hátráltatva a munkát.   A több órás kiesés annyit tett,  mintha közülük  15-en egész nap semmit sem csináltak volna  -  fogalmazott a művezető.

A NAV megyei adó- és  vámigazgatósága, valamint a munkavédelmi felügyelőség közösen "razziázott" (Fotók: Koppán Viktor)

Az ismételt  munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzést két ok indokolja.  A mindig újabb és újabb alvállalkozók belépése, illetve az, hogy rendre visszaköszönnek a hiányosságok - tudtuk meg a kormányhivatal illetékes szakigazgatási szervétől. Csütörtökön a munkavédelmi felügyelők tíz munkáltató 46 munkavállalóját ellenőrizték, a munkaügyi felügyelők pedig hét munkáltató 33 dolgozóját. Az ellenőrök számos hiányosságot tapasztaltak, a legkirívóbb az volt, hogy gyalogosok tartózkodtak az építési anyagok lerakásakor az autódaru hatókörében.

A NAV munkatársai - kaptuk a tájékoztatást   - másodszor ellenőriztek, az első esetben megállapították, hogy a foglalkoztatottak 25 százaléka nem volt bejelentve. Az ellenőrök nagy számban érkeztek,  hogy előbb végezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!