Hírek

2013.06.07. 11:12

GEO: az államtitkár segítségét kérik a kar Fehérváron maradása érdekében

Az emberi erőforrások minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkárához fordultak a székesfehérvári geoinformatikai kar ügyében.

Házi Péter

A Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara geodéziai és geoinformatikai tagozatának elnöke, Holéczy Ernő, valamint a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke, Szepes András közösen jegyzett levélben fordult Klinghammer Istvánhoz, az emberi erőforrások minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkárához a székesfehérvári geoinformatikai kar ügyében.

Mint írják, a megye felsőoktatási intézményeinek száma igen alacsony, összesen három. Ezek közül a legnagyobb a Dunaújvárosi Főiskola, Székesfehérvár számára viszont meghatározó a két egyetemi intézmény jelenléte, így különösen nagy veszteséget jelentene egy intézmény kiesése. A geoinformatikai képzés fél évszázados múltra tekint vissza, unikális a maga nemében. Ezekre tekintettel arra kérik Klinghammer Istvánt, minden eszközével segítse a képzés Fehérváron maradását, ehhez az aláírók felajánlják szakmai, erkölcsi segítségüket.

Előzmények a GEO elköltöztetésének tervéről ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!