Hírek

2013.06.27. 09:51

Elegáns hintók, nemes paripák, kiváló hajtók

Szabadhídvég - Elegáns hintók, nemes paripák, kiváló hajtók. Az értő közönség lelkesen, sok-sok tapssal köszöntötte a kettesfogathajtó-bajnokság résztvevőit újfent a Sió mentén.

V. Varga József

A Szabadhídvégi Polgárőrség a hónap közepén rendezte meg a Fejér Megyei Lovassport Szövetséggel közösen a megyei C kategóriás kettesfogathajtó-bajnokság idei hatodik fordulóját.

 

 

A sárbogárdiak kedvence, Tóth Roxána kiváló eredményekkel büszkélkedhet (Fotó: V. Varga József)

 

A Sió-híd lábánál benépesült a füves térség, a bográcsokban finom ételek rotyogtak, a zamatos boroknak és a hűvös söröknek nagy keletje volt. Kiss Gyula ismét remek birkapörköltet készített, az asszonyok finom rétessel és palacsintával szolgáltak, a gyerekek fő bázisának hogy, hogy nem az ugrálóvár bizonyult. Nagy hirtelenjében összefutottunk három polgármesterrel is, Pap László szabadhídvégi, Köő Péter mezőkomáromi és Berta József mezőszentgyörgyi elöljáróval. A Mezőföld egyesület jóvoltából helyi termékeket kínálók is kitelepültek a lovasnapra.

 

A mezőszilasi Semjén Attila merész versenyzéssel nyerte meg a gyors, látványos vadászhajtást

 

A megyei pontszerző futamon tizennyolcan álltak rajthoz, a vezető bíró tisztét Kollár Károly látta el. Az akadályhajtást a kálozi színekben versenyző Vida Károly nyerte, aki összetettben 27 pontra növelte előnyét Tóth Roxánával szemben, a tavalyi bajnok, Taligás Menyhért feljött a harmadik helyre (mindketten a sárbogárdi csapatot erősítik). A mezőszilasi Semjén Attila egy fordulónál felborult kocsijával, de olyannyira túltette magát ezen, hogy a vadászhajtást megnyerte (persze másik hintóval).

 

Az ugrálóvár „bajnokai” - Ramóna (j) pihenője pár másodpercig tartott csupán

 

Az eredményhirdetés, a díjkiosztás a szokásos ceremónia szerint zajlott, majd a kiváló hajtók zeneszóra - taps és ováció kíséretében -, a látványos fogat karusszellel búcsúztak el a nagyérdeműtől, s végül vágtában hagyták el a pályát.

A megyei bajnokság állása „félidőben”: 1. Vida Károly (Kálozi LE, 101 pont), 2. Tóth Roxána (Sárbogárdi LE, 74), 3. Taligás Menyhért (Sárbogárd, 67), 4. Gosztola József (Sárbogárd, 64), 5. ifjú Ihász Béla (Seregélyesi LC, 64), 6. Ihász Béla (Seregélyes, 62).

A nyári szünet után a bajnokság további menetrendje a következőképpen alakul: július 6. Csősz; július 13. Nagylók; július 27. Pátka; augusztus 11. Káloz. A székesfehérvári és a cecei forduló időpontjáról Gosztola Gábor megyei szakágvezető későbbre ígért tájékoztatást.

 

Fényes serlegek és díszes kitűzők

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!