Hírek

2013.06.12. 20:10

Egy hét lesz az égetésre Fehérváron!

Székesfehérvár - Várhatóan június 18. és 24. között lesz idén eltüzelhető a kerti avar és egyéb zöldhulladék a fehérvári kertekben - erről pénteken dönthet a fehérvári közgyűlés.

Házi Péter

A város rendelete alapján tavaly június 15. óta Fehérvár azon területén, ahol van szemétszállítás, tilos az avar és növényi hulladékok nyílttéri égetése. Ez sokaknak nem kis bosszúságot okoz, a képviselő-testület pénteki ülésén felülbírálni látszik a korábbi teljes tiltást. Az elképzelés szerint  - ha azt a testület megszavazza -, ismét lesz egy-egy hét arra, hogy a családi házas részeken élők elégethessék az ágakat, egyéb zöldhulladékaikat.

Ha a rendeletet megszavazzák a képviselők, idén június 18. és június 24. között lesz  lehetőség a tüzelésre, jövőre pedig tavasszal április 25. valamint május 2. között, ősszel pedig a november 3. és 7. közötti időszakban.

A  hulladékszállítási közszolgáltatásba be nem vont ingatlanon a kerti hulladék égetése  2014. október 15. napjáig  - vasárnap és ünnepnap kivételével  -, április 1. napjától április 15. napjáig és október 1. napjától október 15. napjáig megengedett.  Természetesen ez nem azt jelenti, hogy gumit, műanyagot és egyéb, oda nem illő tárgyakat is el lehetne égetni, az ilyen eseteket továbbra is figyelni, büntetni fogja az önkormányzat a levegő tisztasága érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!