Hírek

2013.06.16. 16:22

Bajba kerülhet az autómentős

Fejér megye - Tönkremehetnek az autómentősök a július 1-je után életbe lépő útdíj miatt.

Klecska Ernő

Ha egy műszaki mentéshez vagy balesethez kell vonulniuk, akkor is fizetni kell, s attól tartanak, hogy megjelennek az utánfutós hiénák a piacon. A márciusi, az egész országot megbénító hóviharban az autómentősök nélkül nem lehetett volna megoldani  a feladatot, ennek ellenére alig egy hónappal később hoznak egy ilyen  törvényt, ami teljesen agyonvághatja a szakmát - mondta keserűen  Abt László, Makkos Lajos és  Bölcsföldi Károly.

Az FMKIK autómentős tagozatának tagjai szerint a  műszaki és  baleseti mentések idejére mentesíteni kellene az ilyen autókat. Ha másért nem, hát azért, mert ha a balesetről elszállítás közben meg kell állni egy olyan helyen, ahol meg lehet venni  az útdíjat, az rendben van, de amikor rohanni kell, hogy a műszaki mentéssel egy komolyabb katasztrófát előzzenek meg, akkor  nem nagyon lesz idő jegyet venni.

Abt László és Makkos Lajos: a hiénáktól semmi jó nem várható

A műszaki mentésnél nem ritka, hogy mire odaérnek, már újabb járművek rohantak  a lerobbantakba,  s kész a katasztrófa. Az autómentősök azt sem értik, hogy  miért nem egységes az egész országban a rendszer, s ha Ausztriában  a fuvarozó 5 euróért kapja meg azt a készüléket, amelyik méri  a megtett utat, itthon miért akarnak érte 30 ezer forintot kérni?

Mivel a nagy autómárkák az assistance szolgáltatáshoz előírják  a nagy méretű és súlyú, modern autók mentéséhez alkalmas, nagy, darus és csúszó platós, 3,5 tonnánál nagyobb járműveket, az átgondolatlan szabályozásnak az lesz a vége, hogy ismét megjelennek az utakon a feketén, utánfutóval és terepjárókkal cirkáló hiénák - hiszen nekik nem kell majd e-díjat fizetni - mondták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!