Hírek

2013.06.01. 16:33

A mag és a héja - avagy családi program a csónakázótónál

Székesfehérvár - Lelkes fiatal szülők, kisgyermekes családok találták ki a Mag és maghéj elnevezésű családi fesztivált, amelynek az év ezen részében ad otthont a Szabadművelődés háza. Így volt ez szombaton délelőtt is.

Kocsis Noémi

A Mag és maghéj jól megmutatja, hogy néha a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb dolgokkal lehet a legjobban odavonzani a fiatal családokat. Az összetartást, a családi életet és a szeretet fontosságát a gyerekek szemszögéből fontos programelemekkel támogatja meg a rendezvény, de úgy, hogy a kísérő szülő is gazdagodva távozzon, például egy hasznos ismereteket adó- esetünkben például az elsősegélynyújtásról szóló - előadással, vagy hogy egy szakemberrel konzultálva megerősödhessen a tudatban, jól végzi szülői feladatát.

A szombat délelőtt kezdődött programban a nyári vakáció feldolgozására kiírt rajzpályázat 35 munkáját mutatták be, s hogy senki se menjen haza üres kézzel, a szervezők valamennyi pályamű készítőjét egy szép mesekönyvvel ajándékozták meg. Közben a Szabadművelődés háza elé már megérkeztek a kicsinyek számára legnagyobb izgalmat jelentő járművek, s bennük természetesen a mentős, rendőr és tűzoltó "bácsik". Mindenhova fel lehetett mászni, be lehetett ülni, közben fajátékokkal ügyességi feladatokat oldhattak meg a kicsik és még pónilovaglásra is nyílt lehetőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!