Hírek

2013.06.12. 12:55

A fehérvári királynő tudja, kik a barátai

Azt mondja, sokat változott az elmúlt egy évben - a királynőség nem csak méltóságot és önbizalmat ad, de önismeretre is tanít, meséli Vörös Sára, aki hamarosan átadja koronáját...

S. Töttő Rita

Érettségi után a jogi karra készül Vörös Sára, a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap királynője tavalyi győztese. Nem ő az első a szépségversenyünk sorában, aki hasonló pályára szánta el magát, ez is mutatja, hogy ebben a megmérettetésben nem csak a külcsín számít. A kisugárzás, az intelligencia épp annyira   része a koronás fő imidzsének.  Sára azonban nem volt mindig ilyen magabiztos, bár ha ránézünk szép, szabályos arcvonásaira, kidolgozott alakjára, alig hihető el róla, hogy valaha gátlásos, visszahúzódó kislány volt. Pedig mégis. Igazán csak akkor hitte el magáról, hogy mit ér, amikor a korona az ő fejére került tavaly a Vörösmarty Színházban. Most, hogy eltelt egy év, és augusztus 24-én újabb királynőt választ a város, eljött az idő, hogy mérlegre tegyük az eddig történteket.

Vörös Sárának kijutott a népszerűségből királynősége ideje alatt (Fotó: Nagy Norbert)

- Az elmúlt esztendő, ha nem is gyökeresen, de nagyon megváltoztatta az életemet. Nyitottabb lettem, jobban kezelem a helyzeteket. Azt hiszem, kezdem megtalálni önmagam, s tudom már, mit keresek az életben - mondja a lány, aki sok élményt, tapasztalatot gyűjtött mostanában. - Jó lenne, ha mások is átélhetnék azt a sok jót, ami velem történt, egyszerűen elképesztő volt! Nem csak koronát, de bizalmat is szavaztak nekem, ami nagy dolog, és igyekeztem megfelelni az elvárásoknak. Remélem, jól végeztem a dolgom. Bár nem titkolom, ha tehetném, még legalább egy évig hordanám a koronát - mosolyog Sára, de a helyzet az, hogy ezt bizony át kell adnia. A versenyre június 24-ig lehet jelentkezni, egy portré és egy egész alakos fotóval a Novotel Hotelben, néhány sor kíséretében.

S hogy mit tanult még az ifjú királynő?
- Megtanultam kommunikálni, együttműködni, és sajnos azt is, hogy kik a valódi barátaim. Megtudtam, kikre számíthatok valójában. S noha az ismeretségi köröm egyre nagyobb lett, azért azt továbbra is tudom, kik állnak igazán közel hozzám - mondja sejtelmesen, de konkrét eseteket nem említ. A siker ugyanis más fényben tünteti fel az embereket, és bizony ebből Sárának most kijutott: fotózások, divatbemutatók, promóciók, díjátadók  követték egymást, mégsem felejtette el a lényeget, a tanulást, a kemény munkát, amelynek most meg is lett az eredménye. A jogi kar szinte készpénznek vehető. Veszélyes párosítás lesz ez: szép és okos is egyben. Pont, amilyennek egy fehérvári királynőnek lennie kell...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!