Hírek

2013.05.03. 11:30

Tűzoltónapi állománygyűlés az igazgatóságon

Flórián-napi ünnepséget rendeztek május 3-án, pénteken a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az állománygyűlésen részt vettek a társ fegyveres és rendvédelmi szervek vezetői, valamint az igazgatóság személyi állománya. Az ünnepségen elismerések átadására került sor.

A rendezvényen a Felsővárosi Általános Iskola diákjai ünnepi műsorukban felelevenítették Szent Flórián történetét. Rabóczki Zsolt tű. százados beszédében kiemelte, hogy az elkötelezett hivatástudat alapja a vállalt munkába vetett hit és a hagyományokhoz való ragaszkodás.

Mint fogalmazott, Szent Flórián számunkra a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését. Az ünnepi állománygyűlésen Magosi Lajos tű. ezredes, igazgató előléptette soron május 1-jei hatállyal tűzoltó főhadnaggyá Reményi Zsuzsanna tű. hadnagyot, a megyei katasztrófavédelmi hatósági osztály főelőadóját.

 



Fotó: katasztrófavédelem

A rendezvényen adták át Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése által alapított „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díjat. Az elismerést kiemelkedő szakmai tevékenységéért Benke Dávid Dénes tű. őrnagy, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka vehette át Östör Annamária önkormányzati képviselőtől.

Benke Dávid Dénes 1994. november 1-jével beosztott tűzoltóként szerelt fel a székesfehérvári tűzoltóságra, majd gépkocsivezetőnek nevezték ki. 2007-től szolgálatparancsnok-helyettesi beosztásban teljesített szolgálatot. 2012. április 1-jétől a Székesfehérvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.



Tevékenységét mindmáig kimagasló odaadás és szakmaiság jellemzi. Önkéntesként a világ több pontján segített a természeti katasztrófákkal súlytott országokban a bajba jutottak megsegítésén. Folyamatosan képezte magát annak érdekében, hogy minél több és szélesebb szakmai ismeretekre tegyen szert. Kimagasló szerepe volt 2011-ben a székesfehérvári laktanya átfogó felújításában.

Vonulós tűzoltóként fontosnak érezte az újoncok beilleszkedésének támogatását, korábban az idősebb tűzoltóktól szerzett tudást továbbadva segítette a fiatalok fejlődését. A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség huzamosabb időn át végzett kimagasló tevékenységéért Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet adományozott Szabó Mihálynak, a Csákvári Önkéntes Tűzoltó egyesület elnökének.

Az elismerést Völgyi Sándor ny. tű. őrnagy, alelnök adta át. A Fehérvári Tűzoltó Egyesület által alapított Lánczky János Emlékdíjat Varga Lajos elnöktől Benke Dávid Dénes tű. őrnagy, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka és Horváth László, az egyesület tagja vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!