Hírek

2013.05.27. 17:50

Rémhír a rossz minőségű víz - a Fejérvíz bejelentést tett

Székesfehérvár - A Fejérvíz rendőrségi bejelentést tett a fehérvári Radványi utcában a postaládákba bedobott szórólap miatt. Úgy vélik, az ivóvíz biztonságosságának megkérdőjelezése rémhír.

Tribolt Lajos

Az embereket könnyű megijeszteni, különösen, ha az egészségükről van szó.

Zsebők Lajos, a Fejérvíz Zrt. főmérnöke az alábbi közleményt juttatta el hozzánk:  "Székesfehérváron,  a Radványi utcában a  postaládákba olyan értesítéseket  dobtak be, melyben a következők állnak: A környéken az elmúlt időben végzett ivóvíz  minőségi ellenőrzések eredménye  miatt szükségessé vált, hogy a Radványi utcára is  kiterjesszük az ivóvíz  biztonsági programot. Ezzel kapcsolatban a képviselőnk a következő héten, az ön környékén fog járni. Kérjük, tegye lehetővé a  vele történő találkozót és  konzultációt. Ehhez hívja az alábbi  ügyfélszolgálati telefonszámot, ahol  időpontot tud egyeztetni: (itt egy mobil telefon száma szerepel).

Emiatt a Fejérvíz Zrt. részéről bejelentést  tettünk a rendőrségen, de  a  szerkesztőség segítségét is kérjük, mert az  ivóvíznek az ég világon semmi  baja, de a levél nem csupán üzleti érdekből  elkövetett hitelrontás, hanem  rémhírterjesztés.

Fogyasztóink bennünket hívnak, mi a baja a víznek,  és mi csak magyarázkodni  tudunk:  minden bizonnyal már megint háztartási  víztisztítókat akarnak a nyakukba  sózni."

Zsebők Lajos rémhírterjesztésről beszélt

Zsebők Lajos szóban is megerősítette kérdésünkre, hogy szerintük a levél hátterében víztisztító készülékek árusítási szándéka áll. A szakember elmondta, hogy 80-350 ezer forint közötti árban árulják a készülékeket, akár részletfizetésre is. Vannak eladók, akik attól sem riadnak vissza, hogy csaljanak egy kicsit. Például a csapvízbe tartott elektródán megmutatják a barna lerakódást, majd a tisztítóban a tisztát. Azt elfelejtik közölni, hogy a készülékükben desztillált víz van, amelynek egészen más a vezetőképessége.

A főmérnök elmondta, hogy az ominózus levelet hétfőn vitték be hozzájuk. Úgy vélik, hogy az ivóvíz biztonságosságában megingatni az embereket már túl megy az üzleti fogások elfogadható szintjén, ez már rémhírterjesztés. Ezért tettek bejelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!