Hírek

2013.05.13. 06:08

Párkeresés - Ha elég a húspiacból

Székesfehérvár - Két pszichológus és egy lélekgyógyász állt össze, hogy együtt segítsenek a társtalan, s a párkapcsolatok terén már csalódott embereknek a pártalálásban.

Kocsis Noémi

Egey Tímea és Fischer Imre pszichológusként sok olyan emberrel találkozott, akik elsősorban párkapcsolati gondjaik megoldásához szerettek volna szakemberi segítséget kérni. A rengeteg megkeresésnek köszönhetően megfogalmazódott egy ötlet, amelyhez Pap Csilla lélekgyógyász is társul szegődött, s ők immár hárman erednek az ilyen jellegű életgondok nyomába, egy közös projekt keretében.

.- A szakmánk egy része tényleg erről szól, sokszor fordulnak hozzánk az emberek ezekkel a kérdésekkel, nagy részük úgy érzi, mintha húspiacon lenne csak azért, mert társat keres, s ebből már nagyon elegük van - fogalmazta meg Fischer Imre kineziológus, pszichológus. - Mi úgy látjuk, a felületes kapcsolatok ideje mára lejárt, az emberek egyre inkább a mélyebb érzelmi biztonságon alapuló, erre épülő kapcsolatokat keresik.

Egey Tímea, Fischer Imre és Pap Csilla közösen segítenek a magányosoknak a társtalálásban (Fotó: Nagy Norbert)

A nehéz-e ma párt találni? kérdésre szinte együtt mondják ki ugyanazt: bizony, nehéz.  Sokan akár évekig is hiába próbálkoznak, mert nem megfelelőek az elvárásaik - mondja Tímea hozzátéve: még mindig sokan hisznek az online társkeresésben, pedig ez a fajta személytelenség szinte vonzza a visszaéléseket. Hiába van ma már számos társkereső a piacon, a párkeresők sokszor tanácstalanul bolyonganak.

- Bizonytalan alapra nem lehet biztos kapcsolatot építeni, így foglalkozunk a hozzánk fordulók önbizalmának megerősítésével is. Tipikus hozzáállási, gondolkodási hibákkal, sztereotípiákkal szoktunk találkozni, amiken lehet fordítani - összegez Fischer Imre. Tímea már eddig is vezetett egy társtaláló klubot a Pirkadattól-Alkonyatig Alapítványnál, saját maga dolgozta ki a programját.
Fontos, hogy az emberekkel korosztályonként kell foglalkozni. Ők hárman az utógondozást is komolyan veszik, nem engedik el a párt találtak kezét sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!