Hírek

2013.05.01. 14:41

Négyszázan a Cuha gyönyörű völgyében

A Fejér Megyei Természetbarát Szövetség szervezte azt a túrát a Cuha-völgybe, amin négyszázan vettek részt.

Sebestyén Lilla

A Fejér Megyei Természetbarát Szövetség, a MÁV-START és a Magyar Turizmus Zrt. együttes szervezésének eredménye, hogy a természetjáró különjárat negyedik alkalommal is elindulhatott.

A Cuha-völgybe tartó vonat a fővárosból startolt száz fővel, a végállomáson azonban már közel négyszáz ember szált le, hogy egy általuk választott túrán részt vegyenek. A szervezők több lehetőséget is biztosítottak a kirándulni vágyóknak, a huszonöttől egészen az öt kilométeres távig lehetett válogatni.

 

Családok, baráti társaságok és iskolások is részt vettek a túrán Fotó: Fejér Megyei Természetbarát Szövetség

A túrák során útba ejtették többek között a Cseszneki várat, a Károlyházat, de az Ördög-rétet is. Fehérvárról érkeztek a legtöbben, közel 170-en, aminek nagyon örültünk mondta el lapunknak Durmitsné Baics Rózsa, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség vezetője, majd hozzátette: Családok, iskolai csoportok döntöttek, úgy, hogy kihasználják ezt a rendkívüli lehetőséget és ellátogatnak a Magas-Bakonyba.

Az egész nap remek hangulatban telt, olyannyira, hogy a résztvevők már a hazafelé úton egy következő kirándulás szervezését követeltek, aminek igyekszünk is minél előbb eleget tenni.


Címkék#cuha-völgy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!