Hírek

2013.05.13. 06:34

Egyre több a hamis pénz

Fejér megye - Az első negyedévben nőtt a készpénzállomány Magyarországon, s ezzel együtt emelkedett a hamis bankjegyek száma is.

Klecska Ernő

A forgalomban lévő készpénz értéke 2013. március végén 2768 milliárd forint volt. A havi érték (a szezonális hatások kiszűrésével) a megelőző negyedévhez képest 93,4 milliárd forinttal, 3,6 százalékkal nőtt a Magyar Nemzeti Bank legújabb időszaki jelentése szerint. A pénzmennyiség növekedésével emelkedett a forinthamisítványok darabszáma is 2013 első három hónapjában a megelőző negyedévhez képest.

Érdemes figyelni - a  bankjegyvizsgálók beszerzését támogatják (Fotó: Nagy Norbert)

A hamis valuták előfordulása továbbra is kedvező mértékű Magyarországon. Az első negyedévben összesen 468 hamisítványt foglaltak le, főként hamis eurokat. Továbbra is jellemzője a forint hamisításának az, hogy főként a nagyobb értékű bankjegycímletekre irányul. Az összes fellelt hamisítvány 80 százalékát 10 és 20 ezer forintosok tették ki.  Az első negyedévben 661 hamis forintbankjegyet vontak ki a forgalomból.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!