Hírek

2013.05.29. 14:18

Békefenntartók napja Pákozdon

Pákozd - A Békefenntartók napján köszöntötték azokat a katonákat, akik befejezték küldetésüket Afganisztánban, és a Missziós emlékműnél kegyelettel emlékeztek azokra, akik életüket áldozták távol a hazától.

Tihanyi Tamás

Az ünnepségen ott volt Afganisztán és Vietnám nagykövetségének képviselője, és megjelentek a katonai attasék is. Vargha Tamás honvédelmi  államtitkár, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke és Domján László összhaderőnemi parancsnok kitüntetéseket adott át.

Domján László kitüntetéseket ad át  Afganisztánból hazatért katonáknak. A háttérben (jobbról) Vargha Tamás és Benkő Tibor (Fotó: Tihanyi Tamás)

Vargha Tamás beszédében  kijelentette: műveleti területen nincs helye tapintatnak, márpedig szövetségeseink elismeréssel beszélnek a magyar katonák tudásáról, felkészültségéről, teljesítményéről. Szerdán fogadták vissza a  missziós küldetésüket befejező Légi Kiképzési Támogató Csoport tagjait: a helikopter-pilóták feladata az afgán légierő harci helikopteres állományának kiképzése, valamint a repülőeszközök üzemben tartásának segítése volt. Az eseményen megjelentek az elhunyt katonák hozzátartozói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!