Hírek

2013.05.31. 16:08

A megbecsülés sírjai - 60 ezer forint jótékonyságból

Székesfehérvár - Hatvanezer forintnál nagyobb összeget eredményezett Vargha Tamás államtitkár kezdeményezése a hősökért. A gyűjtés folytatódik.

Tihanyi Tamás

A Mind egy szálig elnevezésű jótékonysági kezdeményezés összegyűlt adományait a sajtó nyilvánossága előtt adta át pénteken a Hosszú temetőben  Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Poklosi Péternek,  a Magyar Hadisírgondozó Szövetség elnökének.

Köszönet és támogatás, mondta Vargha Tamás (balra) Poklosi Péternek (Fotó: Nagy Norbert)

A fehérvári polgárok három helyszínen támogathatták adományaikkal a hadisírgondozás  ügyét. A bevételt az államtitkár, a város országgyűlési képviselője Nemes Szalay Miklós főhadnagy sírjának felújítására adományozta. Nemes Szalay főhadnagy a 17. Honvéd Gyalogezred tisztje volt, aki 1917-ben az olasz fronton halt hősi halált. (A 17-es gyalogezred már 1914-ben a frontra indult, először Galíciába, majd 11 hónapig harcoltak a  doberdói pokolban. Hét hónapra ismét az orosz frontra küldték őket, majd újra vissza az Isonzóhoz, ahonnan a Piave partjáig kergették az olaszokat.)

Ez a munka   őrzi a hősök emlékét és gondoskodik arról, hogy az áldozatot az utókor is méltó módon megbecsülje. Ezért fontos, hogy ez olyan összefogásból valósuljon meg, amelynek a megyeszékhely lakói aktív közreműködői - mondta Vargha Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!