Hírek

2013.04.09. 10:06

Matók Ádám fát ültetett a Green Rallye jegyében

Még 2012-ben került be a Tobak Team Hungary versenyzőjének, a magyar bajnok ralis Matók Ádámnak a programjába a Green Rallye kifejezés.

Matók János

A versenyző azt kívánta szemléltetni, hogy a technikai sport okozta környezet szennyezést miként lehet ellensúlyozni, mit lehet és kell tenni környezetünk megóvása érdekében. Ádám kisgyerekként a fehérvári Hosszúsétatéri óvodába járt, s ez adta az ötletet, hogy az intézmény udvarában fát ültessen.


Az eseményre kedden délelőtt került sor. Az óvoda vezetője, Klujbertné Virág Zsuzsanna köszöntője után Ádám szólt röviden az autósport és a természet kapcsolatáról, megemlítve elhunyt erdőmérnök nagypapáját, akitől a természet szeretetét örökölte. Ezt követően Kisteleki Péter, a VADEX Zrt. vezérigazgatója, majd Mészáros Attila önkormányzati képviselő, ifjúsági tanácsnok szólt a gyerekekhez és a megjelentekhez, aztán  hárman együtt elültették VADEX által felajánlott Nyugati Ostorfát. Az óvoda gyerekei egy kedves, tavaszt köszöntő műsorral viszonozták a vendégeknek a faültetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!