Hírek

2013.04.30. 17:07

Leégett Sógorék háza

A család tagjai műanyag tálból ebédelnek. Nóra csöndesen ül a priccsen, Krisztián a kölcsönbe kapott kerékpárral indul ismerősökhöz.

V. Varga József

Bertalan kézfejével törölgeti szemét. Roland hátul tüzelte a kerti gallyakat, a csutaszárt, amikor az erős szél a ház hátsó traktusához vitte a tüzet. Egy pillanat műve volt az egész - emlékezett vissza tegnap Sógor Bertalan és felesége, Sógorné Lídia, legidősebb fiukkal, Róberttel együtt az esetre. A tetőzet, a faanyag hamar lángra kapott.

Leégett és lakhatatlanná vált egy családi ház Kislángon - tudtuk meg Szabó-Bisztricz Anettől, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. A Dózsa utca egyik háza teljes terjedelmében égett kedden délután, amikor a sárbogárdi és a polgárdi tűzoltók a helyszínre érkeztek.

Sógor Róbert elmondta, hogy héttagú családjukból senki sem sérült meg. Húga, Elvira füstöt lélegzett be, a mentők kivizsgálásra kórházba szállították, a körülményekhez képest jól van. A romok között megégett deszkákat, cserepeket, bútormaradványokat kerülgetünk, az émelyítő füstszag mindent áthat. Odalett mindenük - mutat körbe hitetlenkedve a családfő.

Beethoven kutyus farkcsóválva fogad bennünket. Két kutyájuk elpusztult a tűzben - meséli az asszony. Amott két macska ballag szomorúan. Az önkormányzat a volt református iskola épületében biztosított átmeneti szállást Sógoréknak - Rumpler Tibor polgármester azonnal gyorssegélyt utalt ki számukra. Nem hagyják magukra őket - hangsúlyozta érdeklődésünkre. A barátok, az ismerősök élelmet, ágyneműt és ruhaneműt hoztak - aki tud, segít rajtuk. Bármilyen segítséget elfogadnak, és hálásan köszönnek előre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!