Hírek

2013.04.26. 09:26

Közgyűlés Fehérváron: ismét szabad lesz az égetés alkalmanként

Székesfehérvár - A kerti hulladék égetéséről, a telekadóról is döntött a képviselő-testület pénteken.

Házi Péter

Újra lehet majd egy-egy héten át égetni a kerti hulladékot - erről is döntött a fehérvári testület a mai ülésén. Mivel az égetés lehetőségét a környezetvédelmi szakhatóságnak jóvá kell hagynia, jövő hétfőtől erre még nem lesz lehetőség, ám mihelyst a jóváhagyás megvan, azt követően öt munkanapon át azonnal lesz lehetőség a kerti ágak eltüzelésére. Csak erre, nem műanyag vagy egyéb hulladékra! Ősszel november 2-ától teremtik meg az égetés lehetőségét. Az önkormányzat átvállalja a 60 és a 80 literes kukák szállítási díja közti különbözetet annak a másfélezer fehérvári háztartásnak az esetében, amelyek jelenleg 60 literes kukát használnak, de 80 litereset kell fizetniük.

Elfogadta a testület a tavalyi évet lezáró zárszámadást is.

A magánszemélyekre kivetett telekadó megszüntetéséről is döntöttek, ehhez új rendeletet kell alkotni a közeljövőben. A város jegyzője kiemelte, jelenleg 140 fő magánszemély fizet telekadót Fehérváron és 70 azoknak a száma, akiket százezer forint fölötti fizetési kötelezettség terhel. Mintegy kétmillió forintnyi adót már elengedett az önkormányzat a rászorulók kérésére, valamint több esetben enyhítést illetve részletfizetési lehetőséget adtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!